Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Икономика СПРЯХА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БДЖ - ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ
Четвъртък, 20 Юни 2013 15:54

СПРЯХА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БДЖ - ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ Избрана

Оценете
(1 глас)

Прекратена е процедурата по приватизирането на „БДЖ – Товарни превози”, съобщиха от  Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Публично обявеният конкурс на един етап за продажбата на 2 325 087 дяла, представляващи 100% от капитала на дружеството, няма да се проведе.

Причина за решението е писмо от “Холдинг БДЖ” ЕАД, собственик на “БДЖ – Товарни превози”, в което от холдинга обясняват, че не знаят кога ще бъде вдигнат запорът върху дяловете на приватизиращото се дружество. Стъпката по спиране на приватизацията е съгласувана с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, уверяват от компанията.

Заради запора на дяловете имаше неколкократното удължаване на срока за подаване на оферти за покупка на дружеството. Още в едно от първите си изявления транспортният министър в кабинета „Орешарски” Данаил Папазов пък заяви, че правителството желае спирането на процедурата.

Засега обаче висящ остава въпросът с разплащането, тъй като с кредиторите вече е постигнато съгласие за приватизацията на железниците.

Прочетена 2492 пъти