Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Икономика Стартират търгове за строителство на още 72 км магистрали
Четвъртък, 22 Май 2014 20:57

Стартират търгове за строителство на още 72 км магистрали Избрана

Оценете
(0 гласа)
Стартират тръжни процедури за строителство на 72 км нови магистрали, обяви в Пазарджик министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Става въпрос за пътните участъци на Лот 3 на АМ „Струма”, които ще бъдат обявени в началото на есента и за участъка Калотина – п.в. „Храбърско“ от АМ „София- Калотина”, която бе обявена вчера.
До края на годината ще приключи строителството на 90 км нови пътни участъци, които включват двата Лота на АМ „Марица” и Лот 4 на АМ „Струма”.  До края на годината трябва да приключи строителството на АМ „Марица”, добави министър Терзиева.
Днес е стартирана и обществена поръчка за избор на изпълнител на  рехабилитацията на над 7 километра от второкласния път между автомагистрала АМ "Тракия" и Пазарджик и за изграждане на първия етап от Западния обход на Пазарджик. Индикативната стойност на поръчката е над 15 млн.лв.с ДДС.  Обходът е изключително важен за безопасността на движението и подобряване на градската среда, защото ще изведе транзитния трафик от града.
Предприети са мерки за максимално бързото изграждане на нов мост над р. "Луда Яна", съобщи на свой ред председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков. Новото съоръжение е на стойност 2 млн.лв., а срокът за изграждането му е 3 месеца.
Планира се до края на годината да започне и  изграждането на язовир „Луда Яна“ и пречиствателна станция за питейни води. Инвестицията е за 52 млн.лв. и е осигурена със заем от Световната банка и средства от държавния бюджет. Язовирът ще осигурява нормално водоснабдяване на близо 45 хиляди души от Панагюрище и селища от общините Пазарджик и Стрелча. Срокът за изпълнение е 2 години и половина.
Прочетена 2722 пъти