Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Икономика Стойнев утвърди нова цена на въглищата, цената на тока не се променя
Четвъртък, 15 Август 2013 18:37

Стойнев утвърди нова цена на въглищата, цената на тока не се променя Избрана

Оценете
(0 гласа)
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев утвърди промяна на продажната цена на добиваните в "Мини Марица-изток" ЕАД лигнитни въглища, предназначени за производство на електроенергия.
 
Считано от 01.09.2013 г. цената на въглищата ще бъде 75.00 лв. за тон условно гориво (ТУГ). До сега цената на добиваните в "Мини Марица-изток" ЕАД въглища бе 71,50 лв/ТУГ.
 
Новата цена, както и увеличеното производство на централите в Маришкия басейн, ще доведат до повишаване приходите на "Мини Марица-изток" ЕАД от цена и произведена продукция, което ще благоприятства за промяна тенденцията на развитие на дружеството в посока стабилизиране. Увеличението на цената на въглищата ще осигури доброто функциониране на "Мини Марица-изток" ЕАД, запазване на работните места и нормалното изплащане на трудовите възнаграждения на работници и служители, както и реализиране на инвестиционната програма на дружеството.
 
Цената на въглищата, добивани в "Мини Марица-изток" ЕАД, не е повишавана през последните години. Новото увеличение от 01.09.2013 г., утвърдено от министър Драгомир Стойнев, няма да се отрази върху цената на електрическата енергия.
 
Увеличението на цената на въглищата, добивани в "Мини Марица-изток" ЕАД, е съобразено и с техническите, икономическите, финансови и социално-икономически фактори, свързани с производството на лигнитни въглища, както и компонентите за определяне на продажната им цена.
 
Прочетена 2791 пъти