Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Икономика Зам.–министър Любен Петров: Целта ни е ВМЗ да работи на максимален капацитет
Петък, 07 Август 2015 15:20

Зам.–министър Любен Петров: Целта ни е ВМЗ да работи на максимален капацитет Избрана

Оценете
(0 гласа)

“Целта на министерство на икономиката е ВМЗ-Сопот да работи на максимален капацитет”. Това заяви зам.-министър Любен Петров на среща с ръководството и представителите на синдикатите в предприятието. Той посети завода, за да се запознае на място с напредъка по възстановяване на производството и да увери работещите, че министерството работи за финансовото и производственото му стабилизиране. Според зам.-министър Петров в момента има добър диалог между министерството, ръководството на предприятието и синдикатите. „За мен е важно да догоните и задминете частните предприятия по производителност и заплати“, добави той. Зам.-министър Петров информира синдикатите, че за момента предприятието има осигурени договори и актуализирана производствена програма до края на годината за наваксване на изпълнението на поръчките. „Търсим възможност за договори по линия на кооперирането с НАТО и ЕС. Разговори се водят с Министерство на отбраната за осигуряване на поръчки за българската армия“, увери той.

Представителите на синдикатите заявиха, че всички различия са изчистени и хората са доволни. Те поискаха да бъдат запознати с резултатите от одитите на предприятието. Ръководството на ВМЗ информира заместник-министъра, че в момента има 300 молби за назначаване на нови работници, като от тях 150 са одобрени и ще хората бъдат назначени до две седмици. Ще се търсят и още служители.

Финансовото състояние на предприятието се подобрява.Изплащат се редовно заплати и аванси. Ръководството на ВМЗ и Министерство на икономиката са предприели действия за назначаване на външен одит за състоянието на фирмата. В момента се извършва обследване на системите за охрана и сигурност на предприятието, работи се и за изграждане на система за видеонаблюдение, за да се затегне сигурността във ВМЗ.

От името на управленския екип на ВМЗ-Сопот инж. Богдан Богданов информира, че на площадката в Иганово ще бъдат възстановени два стари цеха, на които ще се премести производството от обектите, разрушени при инцидентите през пролетта, за да може тя да заработи с пълен капацитет. Зам.министър Петров увери, че лично ще следи за ускоряване на работата по разчистване и обезопасяване на двата епицентъра на взривовете в Иганово. Той посети площадката, за да провери на място как вървят работите по възстановяване на производството и пускането на двата нови цеха там.

http://www.mi.government.bg/

Прочетена 2494 пъти