Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Криминално 800 КУТИИ НЕЛЕГАЛНИ ЦИГАРИ ОТКРИТИ ПРИ АКЦИЯ НА МИТНИЦА РУСЕ
Сряда, 03 Юли 2013 14:02

800 КУТИИ НЕЛЕГАЛНИ ЦИГАРИ ОТКРИТИ ПРИ АКЦИЯ НА МИТНИЦА РУСЕ Избрана

Оценете
(1 глас)

Проверки на мобилните групи на Митница Русе са разкрили три случая на държане и търговия с нелегални цигари за един ден. Заловени са общо над 800 кутии с тютюневи изделия без бандерол. Два от случаите са в село Йонково, Разградско и един в Посабина, Търговищко. Образувани са две бързи досъдебни производства и е съставен един акт за административно нарушение. В дома на 60-годишна жена от Йонково митническите инспектори са открили един пълен мастербокс с цигари от марката „WINSTON" и друг кашон, в който са останали 20 стека от същата марка. Стопанката на дома държала акцизната стока под масичка в хола, откъдето въртяла нерегламентираната търговия. Изделията от иначе популярната марка са били в мека опаковка и според първоначална информация са нескопосан фалшификат на оригиналните цигари от този вид.

Други 90 кутии безбандеролни цигари с надпис „Turquoise" са открити в дома на 59-годишен мъж от същото село. По негови признания, цигарите били запасите му за лична употреба. Срещу  уличения е образувано бързо досъдебно производство.

Мъж от село Посабина ще бъде санкциониран с акт заради държането на 12 кутии цигари без бандерол от марката "PALLADIUM".

Общата стойност на задържаните количества по цени на съдопроизводството е за над 6 000 лева.

 

АМ

Прочетена 2232 пъти