Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Криминално БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИ АТАКУВАНИ СЪС СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ В БОСИЛЕГРАД
Неделя, 21 Април 2013 03:25

БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИ АТАКУВАНИ СЪС СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ В БОСИЛЕГРАД

Оценете
(1 глас)

Група от български туристи от София са били напръскани със сълзотоврен газ в Босилеград, съобщи Иван Николов, директор на КИЦ - Босилеград, цитиран от Фокус.

 
В съобщението, разпратено до медиите, се казва, че група от около 70 души, под ръководството на туроператор, тази сутрин са пристигнали в Босилеград. След кратка разходка из града те се настанили на предварително уговорен обед в ресторант „Моника", когато криминално проявено лице е влязло в ресторанта и ги напръскало със сълзотворен газ. Хората почнали да се задушават и панически напуснали ресторанта. Сред гостите е имало и десетина местни.
 
Няколко души от персонала на ресторанта припаднали от задушаване. Девет души са потърсили медицинска помощ в Здравния дом в Босилеград.
 
Полицията в Босилеград веднага е арестувала заподозрените Игор Христов, Сашо Маринов и Ивица Тодоров. Образувано е досъдебно производство срещу тях, се казва в съобщението.
 
Гражданите и собствениците на околните заведения смятат, че това е преднамерена провокация срещу зачестилите от две години насам туристически екскурзии - еднодневки от различни градове в България до Босилеград. Миналата година през Босилеград са минали около 100 автобуси с български туристи. „Покушението вероятно е направено с цел да се спре туристическият поток от България към Босилеград", се казва в съобщението на КИЦ - Босилеград.
Прочетена 2417 пъти

Свързани статии (по етикет)