Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Криминално Задържани са 16 български граждани за пране на пари и измами с банкови карти при операция на ДАНС и ФБР
Сряда, 26 Март 2014 13:26

Задържани са 16 български граждани за пране на пари и измами с банкови карти при операция на ДАНС и ФБР Избрана

Оценете
(1 глас)
Задържани са 16 български граждани за пране на пари и измами с банкови карти, при съвместна операция на ДАНС и ФБР, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. На 25 март 2014 г. на териториите на България и САЩ е проведена координирана операция на Федералното бюро за разследване и Държавна агенция „Национална сигурност“ под ръководството на Върховна касационна прокуратура.
Задържани са 16 български граждани, от които 14 в Съединените щати и двама у нас, имащи отношение към изграждането и експлоатирането на престъпна структура, ангажирана с извършването на картови измами и пране на пари.
В хода на продължилите повече от две години разследвания е документирана дейността на лицата, структурата и йерархията на организираната престъпна група, както и механизмът на извършваната престъпна дейност. Установено е, че чрез намиращи се в България посредници е осъществяван контакт с групи, ангажирани със скимиране на банкови карти на териториите на различни държави. Придобиваните данни за банкови карти са предавани към организатора на незаконната дейност в САЩ, който е контролирал нерегламентираните тегления на финансови средства от изготвяните в САЩ карти – дубликати. 
Предстои повдигане на обвинения за дейността на групата в САЩ.
Прочетена 2467 пъти