Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Български композитор създава музика за Боливуд
Вторник, 07 Април 2015 21:33

Български композитор създава музика за Боливуд Избрана

Оценете
(9 гласа)
Младият и амбициозен български композитор Тихомир Христозов пише музика за филми на индийския филмов гигант Боливуд. Пловдивчанинът се свързва чрез интернет с индийски режисьор и продуцент Sunil Sanjan , който е директор на Ajha Global Entertainment. Sanjan е впечатлен от работата на българина и моментално го включва в екипа си. Първият филм, по който Тихомир работи, е “PROMISE“ ("Обещание"). Късометражната лента се завърта по редица филмови фестивали в целия свят, един от тях е и Clermont–filmfest във Франция.
 

В момента Христозов работи по най-новия проект на Sunil Sanjan , който се казва "FLAT 211" ("Апартамент 211"). Това е напрегнат трилър с много мистерия и по всичко личи, че ще бъде изключително интригуващ. Филмът е дебютант от игралното чуждестранно кино на Индия. Към днешна дата 95% от сцените вече са заснети, а пост-продукцията върви паралелно със снимките. Очаква се филмът да излезе по кината в началото на 2016 година. 
 
Амбициите на Тихомир Христозов не свършат до тук. Той е твърдо решен и в бъдеще да работи в кинопроизводството като композитор, а трудната реализация в българското кино няма да му попречи да постигне целите си в световен мащаб.
Прочетена 1589 пъти