Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество БДЖ стартира кампания „Чети във влака”
Сряда, 24 Юли 2019 12:38

БДЖ стартира кампания „Чети във влака” Избрана

Оценете
(1 глас)

БДЖ, съвместно с български издателства, стартира кампанията „Чети във влака“, която цели да стимулира четенето на книги по един модерен начин. Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги.

В разгара на лятото във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепиха водещи издателства и автори в страната, които предоставиха напълно безплатно първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“.

Сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“на издателство Колибрие сред първите книги във виртуалната библиотека на БДЖ. Авторът Здравка Евтимоваи издателство Жанет 45предоставиха за кампанията разказите „Кръв от къртица“, който влезе в учебниците в САЩи „Юли не идва“.

Богат е и изборът за най-малките. Пет детски заглавия предостави Издателство Ина– „Червената шапчица“„Горската сладкарница“„Морско вълнение“„Вълкът и седемте козлета“и „Халифатът щърк“. А „Кой светна луната?“и „Колко е часът?“са заглавията на издателство ТАТ криейтивУмно дете си ти, Тино!“ с автор Нели Бешировапредложи на българските читатели Communica 

Виртуалната библиотека на „Чети във влака“ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата като се свържат с БДЖ на официалната електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Реализирането на проекта „Чети във влака“ ще даде възможност на четящите хора да се докоснат до утвърдени и нови български автори, както и да следят актуалните заглавия и събития, организирани от издателствата.

Прочетена 2026 пъти