Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество НАТО събира 30 бойни кораба край Варна
Петък, 03 Юли 2015 11:20

НАТО събира 30 бойни кораба край Варна Избрана

Оценете
(0 гласа)
Над 30 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и от постоянните групи на НАТО ще участват в започващото днес военноморско учение "Бриз 2015".
Ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.
"Бриз 2015" е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.
Учението, което ще продъжи до 12 юли, е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Варна на Военноморска база – ВМС./http://www.varna.utre.bg/
Прочетена 874 пъти