Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт04232019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество ПРОТЕСТИРАЩИ СЕ СЪБИРАТ В ГЪРМЕН
Вторник, 02 Юни 2015 10:27

ПРОТЕСТИРАЩИ СЕ СЪБИРАТ В ГЪРМЕН Избрана

Оценете
(0 гласа)
Хиляди хора от цяла България се очаква да се включат днес в масов протест, организиран в Гърмен, с искане за събаряне на незаконните постройки в ромския квартал "Кремиковци" в село Марчево.
 
Очаква се протестиращите да се съберат на площада в с. Гърмен около 11:30 ч. и да се отправят към ромския квартал, веднага след сирените за Деня на Христо Ботев, които ще прозвучат в 12:00 ч.
 
В шествието ще вземат участие футболни агитки от страната, както и групи рокери.
 
В Гърмен е подсигурено засилено полицейско присъствие, като на място има и жандармерия.
 
Протестите срещу незаконните постройки в ромския квартал "Кремиковци" продължават вече 10 дни. Напрежението там ескалира заради пусната силна музика от няколко роми, които след като бяха приканени да я намалят, налетяха на бой на местни жители.
 
Всяка вечер в общината се провежда мирен протест, с искане за премахване на незаконните постройки и изселване на роми, живеещи незаконно в общината.
 
В неделя вечерта част от ромите започнаха да събарят незаконните постройки. Действията им са в резултат от повторно изпратените покани за доброволно премахване на незаконните постройки землището "Падарката" в село Марчево.
 
Още през 2012 година са издадени 124 заповеди за премахване на незаконни строежи в землище на село Марчево. На извършителите на незаконните строежи са връчени покани за доброволно изпълнение, включително и чрез публикуване на съобщения на интернет страницата на ДНСК. Общината обяви процедура за насрочване на търг за закупуване на парцели на цена е 1,10 лева за кв. м.
 
DARIKNEWS
Прочетена 965 пъти