Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт04232019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Разглеждането на Конституцията официално отпадна от дневния ред на депутатите
Петък, 24 Юли 2015 12:03

Разглеждането на Конституцията официално отпадна от дневния ред на депутатите Избрана

Оценете
(0 гласа)
Официално разглеждането на Конституцията отпадна от дневния ред на депутатите. Предложението беше отправено в началото на днешното пленарно заседание от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Тя припомни, че съгласно гласуваната в сряда седмична програма, е следвало днес да се гласува законопроектът за промяна в Конституцията. Във връзка с подписите с конституционно мнозинство за внасяне на нов законопроект, беше отправено процедурно предложение за отпадане на точката от седмичната програма. „За” гласуваха 167 народни представители, против бяха 27, а трима се въздържаха.
Чавдар Георгиев от БСП направи обратно предложение. Той обясни от парламентарната трибуна, че обществото се вълнува от това какво ще произведе управляващото мнозинство .
„Обявихте, че има исторически компромис, исторически реформизъм. От една страна сведохте процеса по изменение в нещо изключително важно, което се оказа махленски пазарлък. Този, който твърди, че е постигнал нещо, да си носи отговорността”, призова Георгиев, но до гласуване на неговото предложение не се стигна, тъй като се прие отпадане на точката от дневния ред.
Агенция „Фокус” 
Прочетена 749 пъти