Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб04202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Общество Тихомир Митов: В България е по-добре да си самопродуциращ се изпълнител
Четвъртък, 17 Септември 2015 19:36

Тихомир Митов: В България е по-добре да си самопродуциращ се изпълнител Избрана

Оценете
(2 гласа)

Медия

От delo.bg

Тихомир Митов е на 22 години, роден в Ботевград, но от години живее в София. Още от малък не крие страстта си към музиката, а името му набира популярност след участието в музикалното риалити „Гласът на България“ по БТВ, където стига до финалите. Днес Тихомир представи видеоклипа към дебютното си парче „Лято по две“.

Защо „Лято по две“?

-Това беше един от текстовете, които ми бяха предложени. В този момент това ми се стори най-удачно, тъй като съм я започнал през март. По стечение на обстоятелствата я пуснах толкова късно.

Всъщност самата песен излезе в разгара на летния сезон, но премиерата на клипа е днес. Кое забави толкова реализацията на видеото?

-Докато се намерят спонсори за видео мина доста време. Когато си самопродуциращ се изпълнител, е по-трудно, когато нямаш компания зад себе си.

Каква беше причината да не станеш част от екипа на някоя фирма?

-Покрай форматите имам наблюдения и виждам, че положението е трагично. Например Атанас Колев напусна Саня, защото се въртят далавери и буквално ги ограбват. Предпочитам сам да си правя нещата.

тихомир митов

Защо не се насочи към попфолка, който е по-продаван?

-Имах среща с Митко Димитров, сумата, която ми беше обявена беше космическа. Вече попфолкът не е попфолк, започнаха да правят песни с повече поп звучене, повече диско. Смятам, че в крайна сметка малко или много попфолкът се ъпгрейдва или умира. След време попът ще е по-наложен стил.

Каква космическа сума е поискал Митко Димитров?

-За да се присъединиш към фирма „Пайнер“, трябва да си платиш първата песен и клип. Това е навсякъде, и при Касъмов е така. Съвсем наскоро участвах в клип на тяхна изпълнителка и водихме подобни разговори. Условията са по същия начин. Първите три проекта си ги плащаш сам, а след това са 50:50. Това е малко нелогично. Би трябвало да бъде обратното, но това си е техен начин на работа.

Съжаляваш ли, че участва в „Гласът на България“?

-Не, не съжалявам, но се сблъсках отново с простотия, задкулисни игри и т.н…тихомир митов

Какви игри?

-Преди финала в интервю предсказах кой ще бъде победител. Бяхме известени два дни преди самите двубои кой ще отпадне. Беше ясно всичко.

Т.е. всичко е било нагласено. Това само в „Гласът на България“ ли е или и в останалите музикални формати?

-До „Х фактор“ не съм имал допир. Бях се явил на кастинг, на който не ме одобриха, бяха ми дали формуляр с 50 въпроса, на които искат да се отговори например кой момент в живота най-много те е съкрушил… Ако не го попълниш ти се казва, че не си интересен за формата. Общо взето навсякъде е експлоатация.

Отвориха ли ти се по-лесно вратите след участието в „Гласът на България“?

-По-скоро форматът ми даде стимул. Не мисля, че ми се отвориха вратите по-лесно, защото аз и преди това съм имал възможност да си направя нещата. След формата започнаха да ме канят за участия и това ме стимулира да се развия.

А известност?

-Не знам, не го приемам по този начин. Хората започват да ти се месят в личния живот…

тихомир митов, мискиИмето ти вече беше замесено в скандал. Медиите гръмнаха със заглавия, че си изнасилил миска.

-За съжаление това беше породено отново от огромна простотия. Имаше реално обвинение от една от миските, която беше прекалила с алкохола, беше прибрала моята риза в багажа си, спала е с някого и на сутринта намира ризата и решава, че е била с мен. След това преглеждаха камерите в хотела и видяха, че не сме имали контакт.

Имало цяло разследване…?

-Да, имаше си вътрешно разследване от организаторите. Всъщност, обвинението дойде от нейния национален директор, който я представляваше.

Страхуваш ли се от скандалите?

-Не мисля, че се страхувам.

А търсиш ли ги?

-Целенасочено не ги търся. Избягвам ги, но хората винаги си говорят и винаги се изказват неподготвени.

Над какво ще работиш в следващите месеци?

-В момента имам няколко демо парчета, по които работя. Надявам се през декември да представя две от тях.
 

delo.bg

Прочетена 1495 пъти