Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ "Овергаз Инк." не е получавала писмо, че предстои спиране на природния газ от 1 януари 2016 година
Четвъртък, 31 Декември 2015 11:04

"Овергаз Инк." не е получавала писмо, че предстои спиране на природния газ от 1 януари 2016 година Избрана

Оценете
(0 гласа)

 "Овергаз Инк." не е получавала писмо от "Газпром Експорт", че предстои спиране на природния газ от 1 януари 2016 г., съобщиха от компанията. В съобщението се отбелязва, че "Овергаз Инк." има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017 година.
"Овергаз Инк." изпълнява всички поети ангажименти към контрагентите си. Компанията няма просрочени дългове към "Газпром Експорт", а нормални текущи задължения по доставката на газ, пише в съобщението.
Компанията е доставчик на синьо гориво за газоразпределителни дружества и индустриални абонати в страната. Най-големи са доставяните количествата за "Овергаз Мрежи", чиито потребители са над 55 хиляди домакинства и 3000 стопански консуматори. Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ, се посочва в съобщението на компания.

Вчера в медиите бе публикувана новина, че премиерът Бойко Борисов събра на спешна среща всички шефове в българската енергетика, заради писмо от руската "Газпром Експорт" до "Овергаз", в което се казва, че от 1 януари 2016 г. се предвижда нулево количество газ за всички битови потребители в България.


 /Генка Иванова, БТА/

 

Прочетена 839 пъти