Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Тържествената програма по случай 139 години от Освобождението в столицата
Петък, 03 Март 2017 03:28

Тържествената програма по случай 139 години от Освобождението в столицата Избрана

Оценете
(0 гласа)
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, Министърът на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов   ще вземат участие в тържествената програма в София, с която ще бъде отбелязан Националният празник на България 3 март.
 
 От 11.00 часа държавният глава ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата, по случай 139 години от Освобождението на България.
 
 От 12.00 ч. ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред официалния вход на сградата на Президентството.
 
 
Тържествената проверка (заря) в чест на 139-та годишнина от Освобождението на България ще се проведе от 18.30 ч. пред Народното събрание. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово.
В церемонията ще участват военнослужещи от военни формирования
28 860 – Горна Малина,
42 600 – Мусачево,
22 320 –Божурище,
както и военнослужещи от
Националната гвардейска част със знамената-светини – Самарското знаме – Знамето на 3-та дружина на Българското опълчение,
Щандарт на 1-ви конен полк,
Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк,
Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк,
Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк,
Знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк,
Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк,
Знаме на 31-ви пехотен Силистренски полк.
 
Командващ на тържествената проверка (заря) ще бъде бригаден генерал Илко Йорданов, командир на Националната гвардейска част.   Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържественото отбелязване на Националния ни празник – 3 март в цялата страна. 
 
От 19.30 часа в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще се състои традиционният прием за Трети март, даван от държавния глава.
Прочетена 779 пъти