Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет09292023

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика ГЕРБ внесоха сигнал до Комисията за борба с корупцията, в който предоставят доклада на Комисията „Хохегер”
Петък, 20 Септември 2013 10:07

ГЕРБ внесоха сигнал до Комисията за борба с корупцията, в който предоставят доклада на Комисията „Хохегер” Избрана

Оценете
(0 гласа)
Внесохме в деловодството сигнал до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, в който предоставяме доклада на Комисията „Хохегер”, приет от миналото Народно събрание. Това каза на брифинг в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Към доклада има и предложения – доклада на Агенцията за държавна финансовата инспекция, становище на консултативния съвет на Сметната палата, копие от стенограма на Министерски съвет от 2006 г., с което решение се взима решение за освобождаване на дивидент на Пловдивския панаир, с който се плаща по консултантски договор с австрийския лобист Петър Хохегер”, посочи Главчев.
До края на деня ГЕРБ ще внесат същия сигнал и до главния прокурор. „Комисията, която заседава близо 7 месеца в предишния парламент, не можа да излезе с доклад в пленарна зала. Надяваме се органите, които сме сезирали, да се произнесат и да допълнят констатациите на комисията, че са изплатени на австрийския лобист близо 3 милиона лева, от които като подизпълнител в България фирми на Моника Йосифова са получили близо 800 000 лева”, добави още Димитър Главчев.
 
 
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 1822 пъти