Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон04222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика ПОЛИТИКА Николай Бареков: От днес започва подписка за импийчмънт на държавния глава Росен Плевнелиев
Сряда, 05 Март 2014 09:55

ПОЛИТИКА Николай Бареков: От днес започва подписка за импийчмънт на държавния глава Росен Плевнелиев Избрана

Оценете
(1 глас)
От днес започва подписка в парламента за създаване на комисия в Народното събрание, която да разгледа мотивите и сигналите за искане на импийчмънт на държавния глава Росен Плевнелиев. Очакваме в нея да се подписват независими депутати, депутати от БСП, ДПС и „Атака“. Поне 10 човека от ГЕРБ са готови да подкрепят подписката. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7.
Той бе категоричен, че подписката започва с или без подкрепата на ГЕРБ. 
„Подадохме ръка на ГЕРБ, защото е редно третият най-голям извънпарламентарен по всички показатели, с тенденция да стане втори, че и първи, и който „държи“ българския парламент, да прояви благородство и да потърси дори най-големите си врагове, когато трябва да се свърши нещо полезно за държавата. С този тест, който вчера ГЕРБ не издържаха в парламента, показаха, че са партия-заложник на личните интереси на Цветанов и Борисов – на тях Плевнелиев им трябва, за да проведе следващите избори, ако се стигне до свикването на служебен кабинет. От друга страна Росен Плевнелиев се изложи първо с ветото, което не издържа, и второ – с подкрепата, която получи той от ГЕРБ в парламента. И той, и ГЕРБ доказа, че става въпрос за един еднопартиен президент. Всичко около върха на ГЕРБ се върти около личния интерес“, заяви Бареков.
Прочетена 2041 пъти