Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Политика В парламентарната Комисия по земеделие ще се състои публично обсъждане на Закона за защита на растенията
Вторник, 10 Септември 2013 09:17

В парламентарната Комисия по земеделие ще се състои публично обсъждане на Закона за защита на растенията Избрана

Оценете
(0 гласа)
В Комисията по земеделие ще се състои публично обсъждане на Закона за защита на растенията.  „Това е един нов закон, подготвен от предишното правителство, върнат отново в Министерство на земеделието за доработване. Самият закон не е обсъждан с браншовите организации, които касае неговото прилагане. Това публично обсъждане има за цел да проследи какви проблеми могат да възникнат при обсъждането, приемането и прилагането на закона, обясни Светла Бъчварова. 
По думите й, този закон е спешен, тъй като България не е приложила директиви на Европейския съюз от 2009 година, и то не само на хартия, но и на практика. „Ще се стремим в максимално бързи срокове да приемем закона, за да не вървят наказателни процедури срещу България”, посочи тя.
За публичното обсъждане са се записали 12 браншови организации. „Надявам се, да направим една дискусия, която да ни даде възможност да направим закона според очакванията и възможностите, без да нарушаваме бизнеса на тези групи”, обясни Бъчварова. 
Утре ще се проведе редовно заседание на Комисия по земеделие, на което ще се гледа Законът за защита на растенията, както и Законът за кадастъра. 
 
 
 
 
ИА ФОКУС
Прочетена 2076 пъти