Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Проект„Образована младеж” стартира за пета година
Понеделник, 08 Февруари 2016 16:22

Проект„Образована младеж” стартира за пета година Избрана

Оценете
(0 гласа)

За пета поредна година в Пловдив се провежда  проект „Образована младеж”. Осъществявянето му се превърна в добра практика за организацията ни, коментира общинският съветник от БСП Теодора Халачева, която е и част от екипа на сдружение „Иновации и потенциал” – Пловдив.«Стартът на  проекта е  през 2011 г. като една от инициативите на неправителствената организацияза работа с ученици от средните училища. Обща цел и приоритет е съхранение, развитие и инвестиране в младежта като социален потенциал и по-конкретно повишаване нивото на образованост на зрелостниците от Община Пловдив.» За тази цел екипът на проекта  предоставя възможност за подготовка за държавните зрелостни изпити чрез безплатно обучение по български език и литература в рамките на четири месеца, които ще се провеждат в неделя.  Обучението по български език и литература вече пета поредна  се води от г-жа Димитрина Вакрилова. Целевата група на проекта е сформирана от ученици от пловдивски гимназии, които имат мотивация за участие в  учебния процес. 

«До момента в проекта са участвали над 80 ученици от различни средни училища в града. Занятията ни са посещавани от ученици на ЕГ „Пловдив”, ЕГ „Иван Васов”, ГХП „Св. св. Кирил и Методи” , НТГ, ПГСАГ „Арх. Камен Петков”, ПГО „Ана Май” и др. Средният успех на миналогодишната група, постигнат на зрелостните изпити е Мн. добър 5.20.», коментира Вакрилова.

Тазгодишната група е 30 ученици, като се надяваме те да повторят успеха на предишните курсисти и дори да го подобрят, каза при откриването на курса Теодора Халачева. 

Прочетена 1097 пъти