Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет02282020

Last update

Back Вие сте тук:Начало БЪЛГАРИЯ Учителите ще могат да продават свои уроци в платформата Daskal.eu
Сряда, 15 Март 2017 11:24

Учителите ще могат да продават свои уроци в платформата Daskal.eu Избрана

Оценете
(0 гласа)
Българската образователна платформа Daskal.eu добави редица нови функционалности за използващите я преподаватели. Те вече могат да публикуват собствени статии, учебници, видеоклипове или други учебни материали. Освен това в сайта, който на 8 март навърши една година от своето създаване, е предвидена и възможност учителите да продават своето съдържание. По този начин ученици, студенти и всеки друг заинтересован могат да получат достъп до ценни материали и едва ако имат допълнителни въпроси – да се запишат и за частен урок.
Друга новост в платформата е опцията учителят да записва уроци чрез виртуалната бяла дъска с нейните инструменти. В урока ще може да присъства само той и ще може да представи дадено учебно съдържание. То ще може да бъде както питагоровата теорема на виртуалната дъска по алгебра и геометрия, така и урок по музика с обучение примерно на нотите на Ода на радостта.
Daskal.eu е изцяло българска образователна платформа, която включва редица образователни инструменти и се използва както от училища и университети, така и от отделни учители. Платформата е лесна за използване от хора без технически познания, а всичко, което е необходимо, за да започнат работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера.

 

“В Daska.eu вече могат да се създават курсове, учебни материали и друго познавателно съдържание, което учениците и студентите да използват безплатно или срещу заплащане. В добавка ние им предлагаме достъп до виртуалната класна стая за уроци или лекции на живо, както и възможност за дипломиране по десет професии. На практика платформата предлага всичко, което прави един традиционен университет и по един естествен начин тя се превръща във виртуалния университет на България“, пояснява Калоян Кирилов, основател на образователния проект.
Прочетена 1063 пъти