Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед03032024

Last update

Back Вие сте тук:Начало ФАКТИ Събития Българският хор "Космически гласове“ спечели първо място на Международния конкурс "Нека пеят народите"
Понеделник, 12 Октомври 2015 21:43

Българският хор "Космически гласове“ спечели първо място на Международния конкурс "Нека пеят народите" Избрана

Оценете
(0 гласа)
Българският хор „Космически гласове“ спечели първо място в отворената категория на Международния хоров конкурс „Нека пеят народите“ на Европейския съюз за радио и телевизия. 44-тото издание на конкурса се състоя в Мюнхен, Германия. Финалът беше предаван на живо за всички радиостанции, членове на Еврорадио. В България концертът се излъчи по програма „Христо Ботев“ и радио Бинар. 
 
Участваха девет хорови състава от България, Дания, Румъния, САЩ, Австрия, Германия, Швеция, Великобритания и Латвия. 
 
Много сме щастливи, защото за нас беше чест да бъдем селектирани сред много и прекрасни хорове от световен мащаб и да стигнем до този финал. Това не е никак малко, каза в предаването „Преди всички“ на БНР, основателят и диригента на хор „Космически гласове“ Ваня Монева. 
 
Според нея българският хор е бил най-цветният, най-интересният като характер, професионализъм и харизма. 
 
Няма нищо по-хубаво от това български хор да спечели най-сетне първа награда. Доста време в годините назад български хор не е печелил награда в този тъй престижен конкурс и бих искала да сме добър посланик, за да може след нас във времето много хорове да спечелят, сподели Ваня Монева. 
Прочетена 2129 пъти