Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05302020

Last update

Back Вие сте тук:Начало ФАКТИ Жълт код за опасно време утре в 22 области на страната
Събота, 10 Февруари 2018 20:45

Жълт код за опасно време утре в 22 области на страната Избрана

Оценете
(1 глас)

 В 22 области в страната е обявен жълт код за опасно време за 11 февруари, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. За 17 области предупреждението е за силен вятър, сняг и поледици.

Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. При тази тази степен на предупреждение хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, както и за наличието на обширни области със сняг и/или лед на пътя.

В 4 области -  Кюстендил, Перник, София-град и Софийска е обявен жълт код за сняг и поледици. В област Бургас е в сила предупреждение за обилни валежи от дъжд. Сумарно за денонощието се очакват количества около 20-30 л/кв.м., на отделни места и повече.

Жълт код за силен вятър и бурно морско вълнение е в сила цялото Черноморско крайбрежие. Ще духа вятър от север-североизток със скорост 14-17 м/с (7 бала по Бофорт) и пориви 20-22 м/с (8-9 бала по Бофорт), след обяд ще духа от север-северозапад. Вълнението ще бъде 4 бала.

Прочетена 1224 пъти