Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб12092023

Last update

Back Вие сте тук:Начало ИЗБОРИ 2014 Ако археологическите разкопките до с.Васил Левски се осъществят, Старосел ще бледнее
Вторник, 20 Октомври 2015 21:17

Ако археологическите разкопките до с.Васил Левски се осъществят, Старосел ще бледнее Избрана

Оценете
(1 глас)

Предизборната среща на БСП в с.Васил Левски събра стотици привърженици и симпатизанти на идеите за развитие на община Карлово, представени в предизборната платформа на социалистите.

Предизборната среща започна с  изпълнения на танцов състав „Веселие” при НЧ „Никола Вапцаров” – Васил Левски.

Председателят на БСП –Карлово и кандидат за общински съветник Манол Манолов, заяви, че от 2012г. БСП  върви по своя непрестанен път на промени и развитие.

На предстоящите избори БСП има 5 жени кандидати за кметове на населени места, листата за общински съветници е съставена от хора на средна възраст 40 години, като в нея са представени всички населени места.

Кандидатът за кмет на Васил Левски -Тодор Стоянов призова избирателите да не вярват на продавачи на илюзии. Той направи своеобразен отчет на дейността си като кмет и извършените дейности в полза на селото, в което все още има много проблеми за решаване, за което е нужна подкрепата на общината.

Основите приоритети, които г-н Стоянов поставя за реализиране са: развитие на местните фирми, качествено образование и здравеопазване, развитие на селскостопанския сектор и спортните дейности.

В с.Васил Левски има археологически разкопки, които могат да го превърнат в притегателен център на туристическите маршрути от целия свят. Осъществяването на тази идея е личен ангажимент на кандидата за кмет на община Карлово Пламен Славов. С богатия си професионален опит като историк и депутат, той не е спирал лансирането на тази идея и подпомагането на разкопките. По мнението на директора на Регионалния архиологически музей-Пловдив, Костадин Кисьов, ако разкопките се завършат Старосел ще бледнее. Тракийският обект до Левски е уникален, защото е най-старият сред известните до сега. Има чуждестранни археолози, които са готови да вложат средства в разкопките, но бившият кмет е отказал съдействие.

Г-н Славов заяви, че ако той е кмет, няма да позволи кметовете на населени места да остават без ресурс за решаване на ежедневните и спешни проблеми. Бюджетът ще бъде солидарно разпределян, а към кметствата на населените места ще бъдат върнати щатни бройки в помощ на кметството, населеното място и жителите. Поетапно ще бъдат намалявани таксите за детска градина до постигане на 50 процентно намаление. За здравеопазването и образованието няма да се жалят пари от общинския бюджет – категоричен е Пламен Славов.

Купуването и продаването на гласове  е престъпление

Прочетена 3073 пъти