Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт05262020

Last update

Back Вие сте тук:Начало ИЗБОРИ 2014 Коментари ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ
Сряда, 22 Май 2013 10:24

ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ Избрана

Оценете
(0 гласа)

След вчерашният първи работен ден на 42-рото Народно събрание това, с което 21-ви май ще остане в историята са неописуеми и за Алеко Константинов скандали и вулгарни спрямо народа изказвания.

Депутатите на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака” положиха клетва да се водят от интересите на хората. Първите часове заседанието беше председателствано от най-възрастния народен представител - Стефан Данаилов.
Веднага след тържествената част обаче започнаха интриги, скандали и емоционални изстъпления. 

Пръв на трибуната излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Той отново заяви, че ще предложи правителство на малцинството, макар да знае, че то няма да бъде прието. 
Лютви Местан отвърна на това изказване като попита ако целта е стабилен кабинет има ли въобще нужда от 7-дневен проучвателен мандат.  
Сергей Станишев призова ГЕРБ да се събудят, защото според него те са създали 2 свята. Единият – виртуалният, в който всичко е наред, хвалят ни и се строят магистрали и другият – реалният, в който хората живеят изнемогвайки. Според него изборът в момента е между държавата и една партия.
 ГЕРБ да не спекулира с никакви тройни коалиции, защото ще се сблъска с твърдия отпор на „Атака”, тепърва ще опознаете страданията - отговори Волен Сидеров на Борисов, който се опита да обвини останалите парламентарно представени партии в заговор.
Аз винаги съм заставал с лицето си, а не като вас, когато купувахте депутати и се криехте като пионки – добави Сидеров.  
С насмешка Борисов предложи  повишаване на майчинските – нещо, което през мандата си ГЕРБ категорично отричаха като възможност, и не пропусна да влезе в подигравателен монолог с левицата. 
Стефан Данаилов призова колегите си в парламента да прекратят емоционалните си изстъпленията, но и това не помогна.
Нажежените страсти „родиха” изкази и герои за цял филм - пародия на парламент.
 
Прочетена 1992 пъти