Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет02282020

Last update

Back Вие сте тук:Начало ИЗБОРИ 2014 Коментари ФАШИЗЪМ ИЛИ РЕВАНШИЗЪМ
Четвъртък, 24 Юли 2014 10:39

ФАШИЗЪМ ИЛИ РЕВАНШИЗЪМ Избрана

Оценете
(1 глас)

 „Ако имам 119 депутати ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако нямаме 121 депутати, мили мои, и не можем да направим сами правителство, ще оставя ГЕРБ в опозиция. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата” - каза Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия на 23-ти юли. 
Тези и много други изказвания ще бъдат анализирани и оценени от историята и политолозите. За всеки средно грамотен и интелегентен  човек е видна липсата дори на идея за демокрация.
Покрай виковете, личните нападки и обиди, които за жалост станаха най-разбираеми за интелектуално окаяното ни съвремие, хората загубиха линията на реално случващото се.
Оставката на 42-то НС е факт. То бе мъчително създадено в една тежка политическа и икономическа обстановка. Мъчителни бяха и опитите му да вземе каквото и да е полезно за народа решение; да проведе дори едно нормално заседание, заради непрестанния съботаж.
С оставката на това Правителство страната ни отново влиза в предизборна кампания. Колко прозрачна и демократична ще бъде тя, тепърва  предстои да  разберем. Този сблъсък продължава вече 25 години. За жалост еволюция в развитието на държавническата мисъл няма. Няма и истинска демокрация. Преди да започне издигането на предизборни лозунги, които умело да манипулират в стил „политическа чалга“, българските граждани трябва да оценят за себе си какво е отношението и начина на говорене към самите тях; да се поучат от  миналото; да изискват и да бъдат отговорни към бъдещето. Защото истината е, че социалните идеи се отхвърлят, обругавани като вехти и комунистически, но именно те са носители на ценностите, които ни спасяват като народ, а не викането, ругаенето и отхвърлянето. За демокрация сякаш не сме готови и сами си викаме онази „желязна ръка“, която Ж.Желев отдавна прозря, че е нужна на България.
 

Прочетена 1584 пъти