Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт05262020

Last update

Back Вие сте тук:Начало ИЗБОРИ 2014 Коментари Лидерът на ДСБ съветва избирателите да вземат решение на базата на способността на кандидатите да откриват и анализират държавните проблеми
Неделя, 07 Април 2013 01:54

Лидерът на ДСБ съветва избирателите да вземат решение на базата на способността на кандидатите да откриват и анализират държавните проблеми

Оценете
(0 гласа)

IVAN KOSTOV

"Как да бъде подкрепен премиер, който не можа да реши икономическата криза в продължение на 4 години и като мантра повтаря за строителството на магистрали, а е построил 117 км“, каза за БНТ лидерът на ДСБ Иван Костов. Той твърди, че 117 км магистрали е нищожно усилие на правителството, а през далеч по тежкото минало кабинетът на ОДС е построил 99 км. „Обявявам това за нищожно усилие на правителството и не може да се повтаря като будистка мантра, за да се разбият негативните настроения на психиката на хората“, заяви той. Мнението на Костов е, че хората ще решат кой ще управлява след изборите. Лидерът на ДСБ съветва народът да чуе кой как анализира проблемите и на базата на това да вземе важното решение.

Според лидера на ДСБ две трети от предизборната програма на ГЕРБ е изпълнение на ангажименти към Европейския съюз за усвояване на европейски средства. „Те са начертани отдавна, ЕС не признава прекъсване на тези политики и който и да е в управлението, ще направи тези неща, посочи той. За останалото обобщи, че малка част са неизпълнени досега ангажименти и завой вляво. Не вярвам, че левият завой в момента ни решава който и да е въпрос“, коментира той.

Костов отхвърли твърденията, че с провалената коалиция със "Синьо единство" десницата е умряла. „Десница означава хора, които считат, че решаването на всички проблеми минава през предприемачеството и защита правата на хората да инвестират и да прибират плодовете на своя труд“, смята той. По думите му това е единствения начин да се намери изход от социалната криза.

Bulgaria-news

Прочетена 1993 пъти