Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон03302020

Last update

Депутатът Веска Ненчева дари маски на хората на първа линия в регионаНад 350 предпазни маски за многократна употреба с активен въглен от костилка на кайсия бяха дарени на всички хора, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса в Община Карлово. Маските са изработени от фирма "Колоре" и са сертифицирани от БАН.

Според народния представител Веска Ненчева хората на първа линия са медицинския персонал в болницата, служителите на РУ Карлово, местните огнеборци, социалните работници и медиите в района, които всеки ден отразяват събитията свързани с извънредната ситуация за разпространението на COVID 19 и мерките, които се предприемат от институциите.

" Радвам се, че има последователи на моята инициатива. Поредният пример е бизнесменът Теодор Шойлеков, който един път седмично започна да доставя безплатна храна на хора в нужда. Доброто е заразно", посочи за KarlovoPress.com народният представител Веска Ненчева.
 
Припомняме, че вчера голямо дарение от ВМЗ и представител на частния бизнес, получи МБАЛ " Д-р Киро Попов" в Карлово. Със средствата трябва да бъде закупен още един респиратор.
 
Екипът на KarlovoPress.com. karlovo-news.com и регионална телевизия Щерев ТВ изказва своята благодарност на Веска Ненчева за направеното дарение!
 
Последно променена в Събота, 28 Март 2020 15:55

   Уважаеми госпожи и господа,
 

   Общинският кризисен щаб с внимание се запозна с проблемите и въпросите, поставени във Вашето писмо. Ние също сме загрижени за предстоящия земеделски сезон и като цяло за икономиката в региона.

   От името на щаба Ви призовавам да спазвате Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и произтичащите от него заповеди на Министъра на здравеопазването, определящи спазване на противоепидемични мерки за ограничаване пандемията от коронавирус.

   Принципът, който спазва Общинският кризисен щаб, е да не се въвеждат по-тежки забрани и ограничения от вече наложените, освен в изключителни случаи /при евентуално тежка епидемиологична обстановка и при неспазване на разпоредбите и правилата/.

    Конкретно на въпросите Ви относно кампанията по прибирането на розовия цвят 2020 нашето мнение е, че тя може да бъде проведена единствено при правилен разчет на дейността: необходим брой работна ръка, спазване на определената дистанция, осигуряване на лични предпазни средства и дезинфекция.

   Съветваме Ви, заедно с всички сдружения на розопроизводителите, да отправите тези питания и към Министъра на земеделието, храните и горите, тъй като кампания 2020 засяга прибирането на розов цвят в различни региони и препитанието на много хора.
 

С уважение,
 

Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА КАРЛОВО,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ

Последно променена в Петък, 27 Март 2020 13:17
На 27 март отбелязваме Международния ден на театъра. Датата е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г.
 
Автор на първото послание за Деня на театъра през 1962 г. е големият френски творец Жан Кокто - поет, писател, дизайнер, художник, скулптор, сценарист, актьор и режисьор. Оттогава всяка година на Международния ден на театъра световноизвестна личност поднася на всички почитатели на изкуството размислите си за театъра и живота на сцената и извън нея. Посланието се чете преди представленията в стотици театрални зали по света и се разпространява чрез средствата за масова информация. 
 
Международният ден на театъра се отбелязва с редица културни прояви и театрални събития. За първи път в историята на театъра обаче театралните представления масово се предават онлайн заради глобалната епидемия от коронавирус. Това дава възможност на изкуството да привлече повече почитатели.
 
А ето и какво може да видите: 
 
 Постановката „Женитба с препятствия” на „Театър без диплома” - Хисаря може да гледате безплатно от тук 
 
Автор е Пелин Пелинов. Участват актьорите Стоянка Ангелова, Георги Топузлийски, Яна Попова, Иван Начев, Нели Абу Мурад, Симеон Марковски, Румяна Цъцарова, Спиро Пановски. Реализацията на спектакъла е на Стефан Попов, а музикалното оформление е на Ангел Маринов.
 
 
Парижката Света Богородица“ – Театър София
19:00 ч.
 
Видеозапис на 100-тното и последно представление ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА по Виктор Юго, спектакъл на Лилия Абаджиева ще бъде излъчен напълно безплатно онлайн в YouTube канала на Театър “София”.
 
Парижката Света Богородица като драматическа поезия и съдържание на човешката индивидуалност. В предговора към “Съзерцание” Виктор Юго пише:”Тук е разказана една човешка съдба ден след ден. Но това животът на един човек ли е? Да, но също така и живота на другите хора. Никой от нас няма честта да притежава живот, който е само негов. Моят живот е вашия, вие изживявате това , което изживявам аз, съдбата ни е еднаква.”
 
 
„Калигула“ – Съвместна продукция на Драматичен Театър „Стоян Бъчваров” – Варна и “La Rose des Vents” Scène Nationale Lille Métropole – Villeneuve d’Ascq
19:00ч.
 
Стриймингът на спектакъла на Явор Гърдев от 2008-ма година по пиесата на Албер Камю ще бъде осъществен безплатно в платформата за споделени представления на Драматичен театър “Стоян Бъчваров” – Варна.
 
 
„ДА ПРАВИШ СЪЗНАТЕЛНО ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ СИСТЕМАТА, КОГАТО СИ ГЛАВА НА СИСТЕМАТА. ДА СЕ УТВЪРЖДАВАШ ЧРЕЗ САМОУНИЩОЖЕНИЕ. ДА ДОКАЗВАШ ЧРЕЗ ПРОТИВОРЕЧИЕ. ДА ОСМИСЛЯШ ЧРЕЗ ОБЕЗСМИСЛЯНЕ. ТОВА Е ЕКЗИСТЕНЦИАЛЕН ПЪНК!” – ЯВОР ГЪРДЕВ
 
 
 
 
„Черното пиле“
20:30 ч.
 
Моноспектакълът на Мариус Куркински може да гледате в платформата Fanstream. Цената на „билета“ е 7,98 лв, като видеото ще бъде достъпно 72 часа.
 
В „Черното пиле“ Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Ето какво споделя актьорът за постановката: „Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват.“.
 
 
 
Последно променена в Петък, 27 Март 2020 12:31
Във връзка с изнесената информация на 24.03.2020 г., че в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ е приет 20-годишен пациент от кв. Сушица със съмнения за коронавирус, съобщаваме: Официалният резултат, обявен от РЗИ- Пловдив, на взетата проба е отрицателен и пациентът не е заразен с COVID – 19. Към момента,поставени под домашна карантина в община Карлово са 157 лица. 21 граждани от региона са излезли от карантина.
 
Служители от община Карлово започват раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на самотноживеещи и трудноподвижни граждани при спазване на всички изисквания за безопасност. Продуктите се разнасят по предварително изготвени списъци на нуждаещи се лица, подадени в общината и РУ Карлово. Пакетите са осигурени от фирма „Преслава кетъринг“ ЕООД. При необходимост от съдействие зазакупуване на хранителни продукти и лекарства,нуждаещите се може да се обаждат на тел: 0897098939 – отдел „Социални и младежки дейности, спорт и здравеопазване“ в община Карлово.
 
Осъществява се постоянен контрол на дезинфекцията на банкомати, вендинг машини и кафе автомати, чрез ежедневно предоставени протоколи от собствениците им. Поради неспазване на Заповед № РД-176 от 21.03.2020 г на кмета на община Карлово, към момента са спрени четири кафе автомата. Призоваваме гражданите, ако забележат неспазване на Заповедта да сигнализират на телефоните на оперативните дежурни в община Карлово 0335/54-555 и 0896686704.
 
​Със Заповед №РД-01-144/22.03.2020 г. на министъра на здравеопазването се забранява консумацията на място в обектите за бързо хранене и хранителните магазини на територията на бензиностанциите.
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА
 
ОБЩИНА КАРЛОВО 0335/54-598
Последно променена в Четвъртък, 26 Март 2020 19:24
 Уважаеми съграждани,
 
    Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас.
    Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и Ваши близки.
    Обръщам се към всеки един от Вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в Кампанията по набиране на доброволци.
   Вашето съдействие е нужно за осигуряването на социален патронаж на най-рисковата група – възрастните хора, като при необходимост да разнасяте храна по домовете им, да ги снабдявате с продукти от първа необходимост и други.
    Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят и българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве и този на членовете на техните семейства.
   Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на нашите населени места, на болниците и здравните пунктове и навсякъде, където има струпване на хора.
   Ако сте готов да се включите като доброволец, моля, пишете на следния електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или позвънете на телефон: 0335/99-200 РУ Карлово .
   Важно е да посочвате вашите три имена, своите професионални умения и телефон за връзка.
   За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.
   Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това сме длъжни да бъдем подготвени.
   В момент на кризи ние не веднъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности.       Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с епидемията, която променя живота на целия свят.
 
   Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!
                                                                                                                                            
Кмет на община Карлово
Д-р Емил Кабаиванов

 

http://www.karlovo.bg/currentNews-6023-newitem.html

Във връзка с приемането на втори пациент в добро общо състояние със симптоми на COVID-19, в Инфекциозно отделение на карловската Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов” ЕООД, 
СЪОБЩАВАМ:
- пациентът е жител на гр. Карлово, квартал Сушица. На 12 март се е прибрал от Англия и декларира, че оттогава е спазвал стриктно домашната карантина. На 24 март /вторник/ е потърсил лекарска помощ. Направената снимка на белите дробове не е установила пневмония. Резултатите от взетата проба за COVID-19 ще бъдат известни на 25 март /сряда/. Пациентът е приет в Инфекциозно отделение с превантивна цел, тъй като идва от рискова държава. В момента РЗИ Пловдив и РУ МВР Карлово правят обследване за контактни с пациента лица. Ако такива бъдат установени, ще им бъде наложено стриктно спазване на домашната карантина.
- Общинският кризисен щаб работи денонощно, събира и анализира информация за епидемичната обстановка във всички населени места. Към 16:30 ч. на 23.03.2020г. под домашна карантина са поставени 147 лица от община Карлово
- четири екипа от общината извършват ежедневно четирикратна дезинфекция на обществените места в Карлово
- със заповед на кмета на общината, са задължени управителите на банкови клонове и собствениците на вендинг машини и кафеавтомати, да представят в общинска администрация ежедневни протоколи за извършена минимум 4 пъти на ден дезинфекция на стопанисваните от тях обекти, разположени на територията на община Карлово
- общопрактикуващите лекари в община Карлово работят при нормален режим
- МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД е обезпечена с необходимите предпазни средства – маски, ръкавици, шлемове и предпазно облекло - за лекарите, медицинските сестри и санитарите.
Благодаря на всички, работещи в системата на здравеопазването в община Карлово, на РУ МВР Карлово и на служителите от общинската администрация за техния денонощен труд!
 
АПЕЛИРАМ:
-Всички, завърнали се от чужбина, да спазват 14-дневния карантинен период, за да запазят себе си, своите близки и съграждани.
-Ако забележите нарушаване на мерките за неразпространение на COVID-19, приети от правителството и препотвърдени със заповеди на кмета на община Карлово, сигнализирайте на тел. 0335/ 99-200, 0335/ 54-555 и 0896/ 68-67-04!
-Използвайте банкомати, вендинг машини и кафе автомати с ръкавици или през дезинфектиращи кърпички
-Самотноживеещите и трудноподвижни хора да се свържат с оперативните дежурни в община Карлово, тел. 0335/ 54-555 и 0896/ 68-67-04, за съдействие при закупуването на храна и медикаменти.
 
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДА СПАЗВАМЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ И СОЦИАЛНАТА ИЗОЛАЦИЯ, ЗА ДА ЗАБАВИМ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ЕПИДЕМИЯТА И ПО-БЪРЗО ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ НОРМАЛНИЯ РИТЪМ НА ЖИВОТ!
 
 
Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ -
КМЕТ НА ОБЩИНА КАРЛОВО
и ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ
 

Националната агенция за приходите публикува промените, свързани с данъчно-осигурителните изисквания в периода на извънредното положение.

До 30 юни се удължава срокът за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци за внасяне на дължимия корпоративен данък по годишната декларация.

През 2020 г. задължените по Закона за корпоративното подоходно облагане /ЗКПО/ лица правят авансови вноски на база прогнозната данъчна печалба за 2020 г.,при съобразяване със следните особености:

- в случай, че вече е подадена годишната данъчна декларация за 2019 г., корекции на размера на авансовите вноски до 15 април. Следващите корекции се правят с декларацията по чл. 88 от ЗКПО; 

- в случай, че до 15 април не е подадена годишната данъчна декларация за 2019 г., тя трябва да се подаде до тази дата, като се попълни само частта от нея, в която се декларират авансовите вноски за 2020 г. Корекции на размера на авансовите вноски се правят с декларацията по чл. 88 от ЗКПО.

Месечните авансови вноски за първото тримесечие (януари, февруари и март) на 2020 г. се внасят до 15 април 2020 г., а за месеците от април до декември в срок до 15-о число на месеца, за който се отнасят. Тримесечните авансови вноски за първото и второто тримесечие на 2020 г. се внасят до 15-о число на месеца, следващ тримесечието - 15 април за първото тримесечие,15 юли за второто тримесечие, а за третото тримесечие - в срок до 15 декември. За четвъртото тримесечие не се прави тримесечна авансова вноска.

Физическите лица, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, в т.ч. еднолични търговци, както и земеделски стопани, когато са избрали да се облагат като еднолични търговци, прилагат същите правила, като за тях срокът вместо до 15 април е до 30 април.

До 30 юни се удължава срокът за:

- за деклариране и внасяне на данъка върху разходите по ЗКПО, както и на данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта и на данъка върху дейността от опериране на кораби е до 30 юни 2020 г.;

- за подаване на годишния отчет за дейността (ГОД) до 30 юни 2020 г.;

- за подаване на годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, в т.ч. еднолични търговци, дейност като земеделски стопани, когато са избрали да се облагат като еднолични търговци, както и за внасяне на дължимия от тези лица данък по декларацията.

До 31 май се удължава срокът за ползване на 5 процента отстъпка от дължимия данък за довнасяне по годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица, за физически лица, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, в т.ч. еднолични търговци, както и земеделски стопани, когато са избрали да се облагат като еднолични търговци.

Срокът за физическите лица, които не са еднолични търговци за подаване на годишна данъчна декларация и за внасяне на данъка по декларацията остава непроменен - 30 април 2020 г. Срокът за ползване на 5 на отстъпка от данъка за довнасяне е 31 март.

По време на действие на извънредното положение се спира принудителното изпълнение по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/, като за периода на спирането се начисляват лихви, пишат от НАП. Може да се извършва обезпечаване на задълженията и разпределение на суми по изпълнителни дела. По искане на длъжниците, публичните изпълнители може да извършват изпълнение върху вземания и парични средства от банки, вземания от трети лица, вложени ценности в трезори и съдържанието в сейфове. Няма да се провеждат публични търгове и няма да се извършва въвод във владение.

По време на извънредното положение не се образуват изпълнителни дела от публичните изпълнители на НАП, освен в особено важни случаи.

НАП съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги на приходната агенция с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Структурите на НАП продължават да работят и да извършват административно обслужване на клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

 

БТА

Последно променена в Вторник, 24 Март 2020 13:14

Снимка на Подбалкански Новинар.Жената, която се прибра от Англия, е заразена с кроновирус!

59-годишната жена, която преди дни се прибра от Англия, е дала две положителни проби за коронавирус. Тя беше настанена в Инфекциозното отеление в карловската болница.

Управителят на зправното заведение д-р Христо Пелев съобщи, че до него пробите не са стигнали още, но на брифинг това беше съобщено от генерал Мутафчийски.

Пациентката е в добро състояние, тя няма дихателни поблеми, но има температура.

Взети са всички мерки, започва лечение.

В отделението са лекар, две медицински сестри и санитарка. Те няма да излизат от отделението в продължение на 14 дни. Синът на заразетана, е поставен вчера под карантина. Майката и синът живеят в къща в Карлово. Жената не е имала контакти с никого, освен със сина си, обясни д-р Пелев.

ПБ НОВИНИ

 

Последно променена в Неделя, 22 Март 2020 19:11

Президентът Румен Радев обяви, че връща за повторно обсъждане приетия в петък от Народното събрание Закон за мерките при извънредно положение. Държавният глава обяви това в нарочно обръщение.

По-рано представители на бизнеса призоваха президента да наложи вето върху някои от мерките, които според тях няма да постигнат желания ефект.

"Липсата на убедителни мерки ще доведе до социално напрежение", каза държавният глава и призова за мерки, които са в помощ на най-засегнатите.

"Българите имат нужда не от заплахи, а от подкрепа", каза още Румен Радев.

"Кризата изисква обединяване усилията на институциите и обществото. Кредитът на доверие, който управляващите получиха, трябва да се използва рационално, а не да бъде безконтролно упражняване на властта. Липсата на кадри, на оборудване и капацитет в здравната ни система и дефицити при организацията се компенсират с крайно рестрективни мерки, които засилват напрежението и самата криза, в които условия работят медиците и хората в жизнено важни производства и услуги. Законът атакува последните остатъци от свободата на словото. Няма дефиниция за невярна информация. Затова пък българите ги грозят тежки глоби и заплахи", каза президентът и допълни:

"Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да налагат автоцензура и то в условията на динамична промяна на разбирането ни и за пандемията, зеа нейното възприемане и за необходимостта от алтернативна позиция. Тази норма може да бъде употребена за интерпретиране на всяко неудобно свободомислие. И още нещо важно: според приетия закон, това ограничение остава и след изтичане на извънредното положение".

"Скъпи сънародници, в момента в света, в частност и в България преживяват две кризи Първата е здравната криза, породена от коронавируса, втората е икономическа и социална, породена от мерките за борба срещу вируса. Икономическата криза засега се пренабрегва. Тя е на втори план, но тя хвърля стотици хиляди българи в трудна битка за оцеляване. Те имат нужда не от заплахи, а от подкрепа. Всички засегнати страни приемат спасителни пакети за най бедните, за изпадналите в техническа безработица, за дребните и средните предприемачи, отделят се милиарди. Трябва да отчитаме, че нашите възможности са много скромни, но нуждите на българите са по остри и неотложни поради ниските доходи. Гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да бъдат разрушителни", каза президентът и призова правителството неотложно да произведе своята политика спрямо най пострадалите и засегнатите. Спекулата с най необходимото - дизефектанти и лични предпазни средства.

"Срещу спекулата трябва да има безкомпромисни мерки, но те от своя страна не трябва да водят до блокиране на стопанските дейности, до отлагане на дългоочакваното понижаване на цените на топлоенергията и горивата, да възпрепятстват дългоочакваното сезонно намаление на редица стоки. Така предложеният модел за борба със спекулата на практика прави невъзможен  вносът на животоспасяващи лекарства и продукти", изтъкна президентът.

"Всяка цена на международния пазар се повишава. Споделям напълно убеждението, че в момент на тежко изпитание въоръжените сили са длъжни да помагат на обществото, но когато им се вменяват функции за употреба на сила извън конституционните правомощия, следва да се търси максимален консенсус между всички отговорни институции с цел миминизиране на риска от злоупотреба със сила, а не решенията да се вменяват на една единствена институция - изпълнителната власт, игнорирайки ролята на върховния главнокомандващ в мирно и във военно време", каза още държавният глава.

"Скъпи сънародници, уважаеми български политици, никоя битка не е спечелена със страх. Тоталната блокада поражда повече проблеми, отколкото решения. В днешното изпитание е важна отговорността на всеки един - ограничаването на контактите, личната хигиена, предпазните средства и обществената солидарност, особено с акцент за опазване възрастните хора. Разгърнатите мотиви за ветото ще бъдат обявени в най-кратък срок. Надявам се българските народни представители да ги вземат под внимание, когато обсъдят ветото, а българското правителство да побърза с още мерки в подкрепа на най слабите и засегнатите и то конкретни и адекватни. Нека не забравяме, че ние имаме бъдеще и след извънредното положение и от нашия разум, действия и солидарност днес зависи какъв ще бъде утрешният ден на България", завърши объщението си президентът Радев.

Източник: https://bnr.bg/

Уважаеми съграждани,
 
    Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас.
    Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и Ваши близки.
    Обръщам се към всеки един от Вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в Кампанията по набиране на доброволци.
   Вашето съдействие е нужно за осигуряването на социален патронаж на най-рисковата група – възрастните хора, като при необходимост да разнасяте храна по домовете им, да ги снабдявате с продукти от първа необходимост и други.
    Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят и българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве и този на членовете на техните семейства.
   Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на нашите населени места, на болниците и здравните пунктове и навсякъде, където има струпване на хора.
   Ако сте готов да се включите като доброволец, моля, пишете на следния електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или позвънете на телефон: 0335/99-200 РУ Карлово .
   Важно е да посочвате вашите три имена, своите професионални умения и телефон за връзка.
   За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.
   Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това сме длъжни да бъдем подготвени.
   В момент на кризи ние не веднъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности.       Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с епидемията, която променя живота на целия свят.
 
   Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!
                                                                                                                                            
Кмет на община Карлово
Д-р Емил Кабаиванов
Последно променена в Петък, 20 Март 2020 16:17
Страница 1 от 456