Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед07212019

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ Младежки информационен център - Карлово организира събитие посветено в памет на жертвите на Холокоста
Вторник, 22 Януари 2019 18:10

Младежки информационен център - Карлово организира събитие посветено в памет на жертвите на Холокоста Избрана

Оценете
(1 глас)
Заповядайте на 24 януари 2019 от 14:00ч. в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово да отбележим Деня в памет на жертвите на Холокоста. Събитието е част от проекта "Холокостът на Балканите", който изпълняваме по програма "Европа за гражданите ", заедно с партньори от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Хърватска.
По време на Втората световна война над 6 милиона евреи биват избити от нацистите по особено жесток начин- в газови камери, в "лагерите на смъртта" или оставени да измират от глад и мизерия в трудови лагери. Близо 1,5 милиона са невръстните деца, които са безмилостно избити в този процес. Тази крайно анти-хуманна проява не бива да се забравя и да се допуска отново, затова мотото на възпоменателното ни събитие е "НИЕ ПОМНИМ".
Всеки, който е съпричастен може да се включи и в кампанията #WeRemember като се снима с надпис "We Remember" и качи снимката си с хаштаг #WeRemember.
 
Прочетена 938 пъти