Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт03262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ Откриват първия в страната Дневен център за хора с редки болести
Четвъртък, 26 Ноември 2015 12:57

Откриват първия в страната Дневен център за хора с редки болести Избрана

Оценете
(0 гласа)

Първият в страната Дневен център за хора с редки болести ще бъде открит утре, 27 ноември 2015 г., от 13 часа, в Пловдив на адрес бул. „Изток“ 1. Центърът е съвместен проект на Националния алианс на хората с редки болести и Сдружение „Защо Доброволец?". Първото по рода си звено в България, предлагащо подобни услуги за хората с редки болести, е създадено изцяло на доброволен принцип от доброволци на Сдружението. Помещението е предоставено от община Пловдив.

В Центъра са предвидени арт-терапия, йога за деца и възрастни, изучаване на чужди езици, обясни Калина Касабова, председател на Сдружение „Защо Доброволец?". За най-малките е изграден специален детски кът, съвместно с ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов", които изработиха стена-пано, част от инициативите им по повод 40-тата годишнина на гимназията. Децата в Дневния център за хора с редки болести ще имат интересни занимания – „Академия за фокусници", терапия чрез йога, Творческа работилница, празнуване на рождени дни и др.

Откриването на Дневен център за хора с редки болести и представяне на детското пано-изненада е утре, 27 ноември 2015 г., от 13 часа, в Пловдив на адрес бул. „Изток“ 1 /блока срещу „Макдоналдс“/. Домакините канят всички желаещи да се присъединят към събитието.

 

Прочетена 1323 пъти