Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет07182019

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ Състезание по военно-приложни спортове ще се проведе в 61-ва Стрямска механизирана бригада
Сряда, 24 Октомври 2018 21:13

Състезание по военно-приложни спортове ще се проведе в 61-ва Стрямска механизирана бригада Избрана

Оценете
(1 глас)

Състезание по военно-приложни спортове ще се проведе на 26 октомври 2018 г. в 61-ва Стрямска механизирана бригада – район Карлово. То е организирано по повод празника на Сухопътните войски. 

Съревнованието, в което ще участват 11 отбора от формированията и щаба на бригадата, ще започне в 9.00 ч. на учебен полигон „Анево” и ще продължи на автодрум „Иганово”. Отборите са в състав от 5 военнослужещи, които трябва да преминат през следните етапи: изтегляне с въже на аварирала машина на 35 метра; натоварване на боеприпаси и материални средства на товарен автомобил с повишена проходимост; евакуация на ранен от купола на бойна машина на пехотата БМП – 1; допопълване на боекомплекта с боеприпаси с преминаване през бойно поле; хвърляне на ръчна граната; пренасяне на туби с гориво по разрушен мост; преминаване на заразен участък и евакуация на пострадал от горяща сграда; сглобяване и стрелба с автомат „Калашников”; сглобяване и стрелба с пистолет „Макаров” и действия на патрул при попадане на импровизирано взривно устройство. 

 

Финалът на състезанието и награждаването на класиралите се на призовите места ще бъде на автодрум „Иганово”. 

 

Източник: Armymedia.bg

Прочетена 779 пъти