Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт04232019

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ Сопот ще бъде домакин на състезание по целно кацане
Петък, 09 Ноември 2018 18:34

Сопот ще бъде домакин на състезание по целно кацане Избрана

Оценете
(3 гласа)
Снимка: Ира Кюрпанова Снимка: Ира Кюрпанова
Между 16 и 18 ноември Сопот ще събере български и чуждестранни пилоти, които ще премерят сили в атрактивна въздушна надпревара в дисциплината целно кацане.
 
Sopot Open Accuracy e част от спортния календар на Международната федерация по въздушни спортове и ще носи точки на състезателите за световната ранглиста.
 
В първия ден от програмата на събитието ще се проведат официалните тренировки преди старта на надпреварата. Същинската й част е заложена за съботния и неделния ден, като пилотите ще бъдат разпределени в две категории – мъже и жени.
 
Основната цел на участниците в състезанието ще бъде мишена, която е електронно измервателно устройство. Тя отчита отклонение от идеалния център през 1 сантиметър, а пилотите ще трябва да уцелят точка с диаметър от 2 сантиметра. Този размер се равнява на големината на 5 стотинки. По тази причина състезателите трябва да бъдат максимално концентрирани и да имат изграден усет за крилото при финалния заход и самото кацане.
 
Резултатът на всеки един пилот ще бъде отчетен от съдийска комисия, като измерването ще бъде до 500 см. Победител ще бъде този участник, който има най-малко сбор от сантиметри от всички изпълнени полети. Общо 6 ще бъдат рундовете, като след 5-ия ще отпадне най-слабият резултат.
 
Официалното закриване на Sopot Open Accuracy ще се проведе в неделния ден, когато ще бъде и церемонията по връчване на наградите. А за всички любители на въздушните спортове, които ще бъдат в района, организаторите на събитието са подготвили много изненади. Те ще могат да изпитат емоцията от летенето чрез тандемни полети с парапланер, делтапланер или въздушна акробатика.
 
Източник/ www.360mag.bg
Прочетена 514 пъти