Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05252019

Last update

Back Вие сте тук:Начало ПРЕДСТОЯЩИ За любителите на театъра спектакълът „На другата сутрин“ ще бъде представен в Карлово
Вторник, 21 Август 2018 18:14

За любителите на театъра спектакълът „На другата сутрин“ ще бъде представен в Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
4 септември (вторник) -19:00ч. НЧ "Васил Левски 1861г." , Карлово
 
 „На другата сутрин“ от Питър Куилтър
 
превод – Харалампи Аничкин
постановка – Красимир Ранков
 
С участието на Валентин Василев, Марина Мозжухина, Александра Михайлова, Красимир Ранков
и балерините:
Азия Пантера - Александра Иванова 
Шошолина - Петя Димитрова
 
 
Някои съботи започват с поредица от въпроси. В чие легло те стресна будилникът? Как й беше името и въобще какви ги вършихте снощи?! Нима сексуалната фурия, връхлетяла в спалнята, е нейна майка?! И откъде накъде двете без свян ще обсъждат креватните ти способности, без да се съобразяват с мъжкото ти достойнство?! Но най-вече – би ли рискувал и следващата събота да се събудиш до същото момиче и да провериш каква изненада за закуска е приготвила майка й?
****
Пиесите на Питър Куилтър (Peter Quilter) са поставяни в повече от 40 страни по света и са преведени на 30 езика. Той има три много успешни спектакъла във West End, London и един хит, който се играе на Бродуей. Два пъти е номиниран за наградата Оливър - за най-добра нова пиеса и за най-добра нова комедия.
 
Първият му международен успех е комедията „Славна!“ (‘Glorious!’) – истинската история на Флоранс Фостър Дженкинс (Florence Foster Jenkins), най-бездарната певица на света. Премиерата на спектакъла се е състояла в Duchess Theatre, West End, London. Oттогава е видян от над два милиона зрители в театрите на пет държави.
 
Питър Куилтър е автор на музикалната драма за известната Джуди Гарланд „Краят на Дъгата“ (Judy Garland, ‘End of the Rainbow’). Световната премиера на спектакъла е в Sydney Opera House, Australia, последвана от продукции в дузина големи градове. През 2010/2011 г. спектакълът се играе във West End, London, а билетите са разпродадени до прехвърлянето му на Broadway през 2012. Спектакълът има 176 представления в Belasco Theatre, New York. Отразен е с възторжена статия в New York Times и получава три номинации за наградата Тони. В момента в Лондон се снима филм по пиесата, озаглавен „Джуди“ (‘Judy’) с участието на Renėe Zellweger.
 
Останалите пиеси на Питър Куилтър, включително „Бандата на момчетата“ (‘Boyband’), чиято премиера е в Guilgud Theatre, London са поставяни в Амстердам, Копенхаген, Кейп Таун, Братислава, Талин и Токио. Той е автор и на няколко камерни пиеси като „Дуети“ (‘Duets’) и „Актрисата“ (‘Actress’), които са за двама актьори.
 
Най-новата творба на Питър Куилтър е мюзикълът „Възхитителните“ (‘Starstruck’). Действието се развива през 1955 г. в Лас Вегас, където се срещаме с Франк Синатра, Марио Ланза, Либерас и Марлене Дитрих. Скоро Куилтър завърши най-новата си комедия „Бестселър“ (‘Bestseller’).
 
СПЕКТАКЪЛЪТ НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ЛИЦА ПОД 14-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.
Прочетена 781 пъти