Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ 31 ГОДИНИ 61 СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА
Понеделник, 02 Октомври 2023 20:29

31 ГОДИНИ 61 СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА Избрана

Оценете
(6 гласа)

Медия

Снимки: 61 мбр
 
    На 02 октомври 2023 г. в район Карлово на 61 Стрямска механизирана бригада бяха тържествено отбелязани 31 години от създаването й.
 
 
На празника на бригадата присъстваха:
Съветникът на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност – генерал-лейтенант Любчо Тодоров, Командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Деян Дешков, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – викарен епископ на Пловдивския митрополит Николай, Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада - бригаден генерал Маргарит Михайлов, командири на бригадата през годините, командири и началници на формирования от Българската армия, ръководители на структури от Министерство на отбраната и Министрество на вътрешните работи, представители на държавната и местна власт, военно-патриотични сдружения и съюзи, директори на фирми, банкови институции и музеи.
Честването на годишнината започна с поднасяне на венец от командирите на бригадата през годините на „Паметника на загиналите войни във войните 1912 г. - 1918 г.”

 
Отбелязването на празника продължи на строевия плац с празнично слово към личния състав, произнесено от бригаден генерал Маргарит Михайлов и приветствие от генерал-майор Деян Дешков, след което бяха наградени отличилите се военнослужещи с награди от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на 61 механизирана бригада.

 
Молебен за здраве, благоденствие и успех беше отслужен от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений в съслужие с представители от Българската православна църква.

 
Специален поздрав към всички гости, военнослужещи и цивилни служители по повод празника беше поднесен от Военния духов оркестър с шоу-спектакъла „Стремци”, а изненада за празника беше прелитането на вертолет „Кугър” с флага на 61 Стрямска механизирана бригада над строевия плац, след което военнослужещите от бригадата преминаха в тържествен марш.
 
Източник: 61 мбр
Прочетена 1044 пъти