Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ 505 ученици участваха в кампанията „Опознаване на проекти, финансирани от ЕС“
Понеделник, 30 Април 2018 15:41

505 ученици участваха в кампанията „Опознаване на проекти, финансирани от ЕС“ Избрана

Оценете
(1 глас)

Информационната кампания на ОИЦ-Пловдив „Опознаване на проекти, финансирани от ЕС“, която стартира в края на 2017 година, приключи днес. Общо 505 възпитаници на 18 начални, основни и средни училища от Брезово, Карлово, Калояново, Цалапица, Царацово, Съединение, Перущица, Садово, Лъки, Кричим, Куклен, Асеновград, Стамболийски, Сопот, Пловдив, Първомай, Хисаря и Раковски се впуснаха в

приключенски игри. 

 

По 5 предизвикателства трябваше да преодолеят учениците от всяко учебно заведение, групирани в отбори, по време на надпреварата за опознаване на финансирани от Европейския съюз проекти в техните населени места.

 

 

Участниците се обединяваха в тимове, ръководени от единодушно избран капитан, след което 

получаваха указания, задачи и ред на тяхното изпълнение. 

Съревнованията бяха съчетание от образователни, спортни и развлекателни игри. Сред тях – откриване на локация с въпроси на тема ЕС, членството на България в Съюза и настоящото 

председателство на страната ни на Съвета на ЕС, намиране на информационно-указателни табели на проекти, реализирани с европейско съфинансиране чрез Оперативните програми у нас и селфи на отбора пред табелата, преодоляване на трасе от въжени препятствия и стрелба по мишена с лък, отмерващи отборно време и точност и откриване и транспортиране на скрити предмети до финала.    

 

Информационната кампания на ОИЦ-Пловдив под мотото „Опознаване на проекти, финансирани от ЕС“, предостави уникална възможност на ученици от област Пловдив и техните учители да се забавляват и спечелят награди за себе си и училищата си като влязат в ролята на откриватели, за да разширят знанията си за Европейския съюз и огромните привилегии които имаме като европейски граждани вече повече от десетилетие.

Проект „Ефективно функциониране на областен информационен център в гр. Пловдив“, се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

Източник/ Областен информационен център гр. Пловдив

Прочетена 449 пъти