Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб05302020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив
Сряда, 06 Ноември 2019 18:46

Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив Избрана

Оценете
(1 глас)

         Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Правителството е приело решение за освобождаване на Здравко Димитров от длъжността областен управител на област Пловдив, считано от днес, а на поста се назначава Дани Каназирева, която към момента е общински съветник в Общински съвет-Пловдив.
Адвокат д-р Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 година, омъжена, с едно дете. Завършва „Право” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Има специализации по “Британско право и право на Европейския съюз” в “Кеймбридж”, “Корпоративно управление и ценни книжа”, „Патентно право”. Тя е доктор по Конституционно право с дисертация “Местната власт в условията на членство на България в Европейския Съюз”. През 2014 година адв. Дани Каназирева специализира в САЩ по програма “Младите лидери на България”, компонент “Обучение за млади професионалисти в сферата на правосъдието“, организирано от Фондация Америка за България.
Дани Каназирева влиза в политиката на 28 години като вече реализиран и успешен адвокат, защото вярва, че има какво да даде. В началото на 2011 година  Дани Каназирева основава политическа партия „Съюз за Пловдив“ и става неин председател. Още същата година се кандидатира за кмет на Пловдив и се превръща в изненадата на местните избори, изпреварвайки кандидатите на партии с дълголетни традиции и сериозна политическа подкрепа. Дани Каназирева постига успех и на следващите местни избори, когато печели доверието на хиляди жители на Пловдив.
В писмена позиция на Каназирева към медиите по повод назначаването й за областен управител се казва: „Бях изправена пред конкретен избор – или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам; или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона. Реших да опитам да дам всичко от себе си, защото е крайно време да задвижим отлагани отдавна проекти и да направим така, че Пловдив и регионът да догонят София. Това може да стане в диалог с правителството и общините от областта, чрез подобряване на  инфраструктурата и въвеждане на ясни правила за работа на всички нива на управлението.  Надявам се, че ще работим в консенсус за превръщането на Пловдив и региона в още по-привлекателни за инвестиции в производства с висока добавена стойност, които да предлагат високи заплати на служителите си, е невъзможно без рязък скок в развитието на инфраструктурата. Най-големите проекти обаче изискват огромна енергия, защото ангажират различни институции. Нито само общината, нито само държавата могат сами. Готова съм да дам тази енергия за конкретни проекти като реновирането на Летище Пловдив, довършването на околовръстното шосе, изпълнението на Воден цикъл, реализиране на Южен обходен колектор, както и осигуряване на финансиране за проекти като “Модър – Царевец”, пробива на Водната палата и реставрирането на паметниците на културата в Пловдив. В правомощията на областния управител е и да следи за законността на актовете на кметовете и общинските съвети. Няма да щадя усилия за Пловдив и региона. Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтенност, уважение и същата непримиримост с несправедливостта“.

Прочетена 658 пъти