Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ АГ отделението в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които им бяха отказвани от РЗОК, спорът продължава в съдебната зала
Вторник, 02 Октомври 2018 18:39

АГ отделението в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които им бяха отказвани от РЗОК, спорът продължава в съдебната зала Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет
АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които им бяха отказвани от РЗОК в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив управителят на болницата д-р Христо Пелев. „Сумата е тази, която сме изработили”, каза д-р Пелев и поясни, че не са изплатили само парите по Наредба 26, касаеща социално слабите родилки, които не са осигурени. „Но тези пари по принцип се дават малко по-късно”, добави д-р Пелев. Той поясни, че парите за 12 клинични пътеки за месеците юни, юли и август са били получени в болницата, въпреки споровете и създадените отношения на болницата с НЗОК, в частност с РЗОК. Днес обаче спорът продължава в съдебната зала, тъй като за 14 часа е насрочено делото на втора инстанция. „Напрежението при нас е голямо, тъй като те не спазват указанието. Най-вероятно и те са под напрежение и затова са решили да изплатят сумата”, каза още д-р Пелев. Засега призивите за оставка на директора на РЗОК Пловдив от тяхна страна не се оттегля.
От болницата в Карлово твърдят ,че няма да оставят нещата, защото тепърва може да се очакват още изненади, ако въпроса не се реши.
По думите на д-р Христо Пелев АГ отделението в Карловската болница работи на пълна пара. За последните два дни са се родили нови 6 бебета, а през последните три месеца новородените са 84.
 
Прочетена 1055 пъти