Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед05262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Ансамбъл „Розова долина” - Карлово е удостоен с най-високата награда на Международния фолклорен фестивал Belgrade AWARD и специална награда за хореография - Белград, Сърбия
Сряда, 11 Юли 2018 14:53

Ансамбъл „Розова долина” - Карлово е удостоен с най-високата награда на Международния фолклорен фестивал Belgrade AWARD и специална награда за хореография - Белград, Сърбия Избрана

Оценете
(1 глас)
От 3.07 до 09.07 се проведе Международния фолклорен фестивал Belgrade AWARD.
 Във престижния фестивал взеха участие и Фолклорен ансамбъл „Розова долина” с ръководител Мирослав Василев.  Ансамбъла е удостоен с най-високата награда на фестивала и със специална награда за хореография. 
 
Ансамбъл "Розова долина" танцува на сцена Kolarac - най-старата и изявена концертна зала в Белград с изключителни акустични параметри.
Залата е част от Националния университет, завещан от сръбския търговец Илия Коларац и е открита през 1932 г. Едноименната фондация към университета развива дейността си в четири основни направления:
- Музикален център
- Център за лекции с галерия и библиотека
- Център за чуждоезиково обучение
- Издателски център с книжарница
Музикалният център популяризира музикалната култура на Белград с повече от 300 концерта и музикални събития годишно.
Уникалната концертна зала се използва за концерти от класическа музика, джаз, етно и други музикални жанрове. Залата е на разположение за представянето на музикалната продукция на РТС - радио и телевизия Сърбия, Белградската филхармония, Държавния ансамбъл "Коло" и др.
 
 
 
 
Снимки Георги Цонков
Прочетена 820 пъти