Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед01262020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Арт работилници ще забавляват децата през лятото в селата Горни Домлян и Куртово
Сряда, 10 Юли 2019 18:41

Арт работилници ще забавляват децата през лятото в селата Горни Домлян и Куртово Избрана

Оценете
(2 гласа)
Летни занимания за деца във възрастова група от 3 до 15 години. Заниманията се организират в рамките на проект „АРТ мозайка - творим и се забавляваме ЗАЕДНО“, финансиран от Национален дарителски фонд „13 Века България“ в рамките на конкурс „Детски работилници за изкуства“. 
 
Арт ателиетата, в които децата ще имат възможност да се включат напълно безплатно са следните:
 
 -„Сръчковци“ - арт работилница по приложни изкуства, в която децата ще имат възможност да развихрят своето въображение. Работейки с различни материали – хартия, кожа, порцелан, конци, тесто те ще създават изкуство. Ще се използват различни техники за работа – декупаж, моделиране, боди арт. Участниците ще се научат как практично да използват отпадъци за създаване на сувенири и произведения на изкуството. Децата ще експериментират свободно, ще рисуват, моделират, аранжират и развиват творческия си потенциал. Децата ще бъдат научени не само да си направят любими играчки, но и да измайсторят подаръци за приятелите и близките си.
 
- „Нарисувай ми приказка“ –  за насърчаване на четенето и любовта към книгата сред най-малките. Идеята е по -големите деца да подбират подходящи приказки от български и чуждестранни автори и да ги четат на по-малките деца. На децата ще се дава възможност да създадат свои рисунки и апликации по темата на приказката, която им се чете от по-големите доброволци. Гост ще бъде  Атанас Сеизов – известен карловски художник, които има много самостоятелни изложби в своя творчески път. Така от една страна децата ще научат техники за скициране на приказни герои, а от друга страна ще се докоснат до таланта на истинския художник. 
 
-„Споделени нишки - взето от миналото, пресъздадено в настоящето, за да остане в бъдещето“ – работилничка за тъкане, багрене и рисуване върху текстил, апликиране, текстилни пластики и пана. Изработване на бижута и декорации от нетъкана вълна. Чрез дейностите в тази работилничка ще се  пресъздаде духът от миналото, където бабите са създавали килимите и постелките си сами и са се наслаждавали на изкусни цветови гами. За да сподели техники и опит в тази сфера гост ще бъде карловска занаятчийка Десислава Баракова. За обмяна на опит, участниците от тази част ще посетят младежката занаятчийската работилница в село Каравелово, създадена по проект. 
 
-„Хоп-троп –пъргави крачета“ –  за народни хора и танци. Децата и младежите, които не се интересуват от гореспоменатите арт работилнички, но имат желание и талант да танцуват ще бъдат поканени да се включат за участие в разучаване на български хора и танци. Участниците от една страна ще се докоснат до изключително красивите български народни хора, ще имат възможността да се впуснат във вихрените хора, а от друга страна ще бъдат насърчени да се движат и спортуват, намалявайки времето си за електронните устройства и телевизия.
 
Арт работилничките ще се провеждат по график в Младежки клуб, с.Куртово и веднъж седмично в с. Горни Домлян. Всички желаещи деца могат да посещават ателиетата с предварително записване на място в Куртово и Горни Домлян и подаване на заявление от родител за включване в избраната форма на занимание.
 
 
Източник и снимки / Сдружение с нестопанска цел „Млади, активни и креативни“
Прочетена 646 пъти