Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон11112019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ БЧК ще раздава хранителни продукти на нуждаещите се до 28 февруари
Събота, 05 Януари 2019 13:25

БЧК ще раздава хранителни продукти на нуждаещите се до 28 февруари Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Интернет Сн. Интернет

БЧК започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещите се лица в Пловдивска област. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областния съвет на хуманитарната организация. Право да получат хранителни продукти имат лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление през отоплителен сезон 2016/2017 г., майки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година към месец юни 2018 г., също лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас за учебната 2017/2018 г., лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция, лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства за периода 01.01.2018 – 30.06.2018 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ въз основа на установено индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2018 – 30.06.2018 година.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на условията, са  16 на брой – спагети, говеждо месо в собствен сос, леща, захар, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати стерилизирани, говежди кюфтета в бял сос, консерва риба херинга, консерва пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, ориз и олио. Хранителният пакет, който всеки от правоимащите лица ще получи, е с общо тегло над 24 кг.

 

На 3 януари започна раздаването на хранителни продукти от доброволците на БЧК в община Карлово на На 7 януари, понеделник, продукти ще бъдат раздавани в община Сопот. 

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС, Българският Червен кръст започна поетапното предоставяне на индивидуални пакети с хранителни продукти на общо 297 460 уязвими български граждани. Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 раздавателни пункта в цялата страна и ще продължи до 28 февруари. Всеки правоимащ, ще получава съответните продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Прочетена 723 пъти