Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон10032022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Веска Ненчева: БСП изпълни обещанието си за безплатни детски градини и ясли
Четвъртък, 03 Февруари 2022 11:13

Веска Ненчева: БСП изпълни обещанието си за безплатни детски градини и ясли Избрана

Оценете
(2 гласа)


 

Веска Ненчева, отбеляза:„От 5 години се опитваме да обясним, че безплатните детски градини и ясли са по силите и възможностите на държавния бюджет!“.

 

 

Както стана ясно, при приемането на проектобюджета за 2022 година, за първи път в бюджета на страната са заложени безплатни детски градини и ясли.

На 2 февруари 2022 година, в Народното събрание, се състоя заседание на Комисията по образованието и науката, в която участва г-жа Веска Ненчева.

Обсъдени и приети на първо четене бяха Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за висшето образование.

Народният представител от 47-то Народно събрание – г-жа Веска Ненчева взе отношение и по двата въпроса.

Тя отбеляза момента с промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, като акцентира, че безплатните детски градини и ясли са приоритет за БСП. Приоритет, за който партията се бори 4 години в 44-то Народно събрание и който с приемането на бюджета, към днешна дата ще бъде реалност.

Г-жа Ненчева отбеляза и, че промените в Закона за висшето образование ще създадат условия за подготовка на докторанти в изпълнение на финансирани научноизследователски проекти.

Те ще дадат възможност за разширяване на сътрудничеството между различните висши учебни заведения, ще създадат важни връзки, които да споделят съществуващия академичен капацитет за подготовка на кадри. Кадри, важни за благоприятното развитие, както на икономиката, така и на науката в страната ни.

Специално, с особено внимание, бе разгледан и въпросът с плагиатството и включването на неверни данни в защитаваните дисертации.

Прочетена 454 пъти