Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт09222020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Благородна младежка инициатива в община Карлово
Петък, 15 Май 2020 13:27

Благородна младежка инициатива в община Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Доброволците от Младежкия информационен център в Карлово подпомогнаха 100 възрастни, безработни, самотни родители, самотноживеещи и трудноподвижни хора от oбщина Карлово по време на извънредното положение.
   В екипи от по двама, доброволците раздаваха хуманитарни пакети с основни хранителни продукти, маски и дезинфектанти на нуждаещи се от селата Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово, Богдан и град Клисура. Младежите посетиха и най-възрастния жител на община Карлово - баба Гена Серкьова от Каравелово, на почти 105 години, а най-младият обхванат бе 42-годишна самотна майка с деца.
   Благодарим за съдействието на кметствата на тези населени места, предоставили списъци на нуждаещите се и осигуриха придружител на младежите до домовете.
   Царицата на розите 2019 – Яна Цветкова и Феята на лавандулата – Цвета Шаламанова, които са едни от най-активните доброволци на центъра, също се включиха в инициативата.
   За някои от младежите това бе първа среща с живота на село и те осъзнаха колко е важно да се помага на хора в нужда. Възрастните се радваха на вниманието, благославяха младите и им даваха кураж.
   Младежкият център поддържа доброволческия дух на момичетата и момчетата и насърчава тяхната солидарност, съпричастност и доброта. Доброто наистина е заразно, тъй като след инициативата, с центъра се свързват още млади хора с желанието да станат доброволци и други, които искат да даряват. Така хуманитарните акции на младежите ще продължат и през следващите месеци.
   Инициативата на младежите "Силата е в нас" и общинската болница МБАЛ „Д-р Киро Попов“ са сред подкрепените от фонд "Обединени срещу COVID-19", администриран от Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ  в България, Българския Дарителски форум и Американската търговска камара.
 
   Източник: Младежки информационен център - Карлово

 

Прочетена 277 пъти