Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб08182018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Блестящо представяне на заимовци в Страсбург
Четвъртък, 12 Октомври 2017 23:05

Блестящо представяне на заимовци в Страсбург Избрана

Оценете
(4 гласа)

Медия

Младите парламентаристи представиха достойно България и Сопот в Европейския парламент
 
За втори път, в рамките на последните 5 години, в Европейския парламент в Страсбург се заговори за Сопот. Това стана благодарение на младите парламентаристи от ПГ „Ген. Владимир Заимов“. 24 ученици от 11-ти и 12-ти клас в продължение на няколко дни заседаваха в комисиите на Европейския парламент.  С участието си в отделните работни групи, представителите на елитното сопотско училище успяха да поставят своите въпроси и да развият своите тези, свързани с проблемите и бъдещето на общото европейско семейство.
 
Младите ни парламентаристи дадоха и най-добрите предложения в работата по комисиите. Две от възпитаничките на професионалната гимназия взеха участие във финалното състезание Еврогейм. От 400 младежи от 27-те страни членки на ЕС, в топ 16 се класираха и нашите момичета. Обръщението на лидера на групата Стефан Попов към Европейския парламент обра овациите на останалите участници в сесията.
 
Заимовци стигнаха до Страсбург след като на национално ниво се пребориха с отборите на елитните училища от големите окръжни градове на Южен Централен район – Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали. За да успеят учениците, техните преподаватели и директорът Катя Адърска заложиха на много работа, креативност, идеи и не последно място на елегантност. Заимовци бяха единствените, които бяха облечени в оригинални униформи.
 
В деня на българската община заимовци бяха тържествено посрещнати в залата на общински съвет Сопот от председателят на местния парламент Мариана Кацарова и от кметът на общината Деян Дойнов. „Гордост, гордост, гордост е думата, с която мога да опиша това, което срещата с вас предизвиква у мен", сподели развълнуваната Мариана Кацарова.
 
„Имайте винаги гражданска позиция, защото сте жители на община Сопот и България. Вярвайте в себе си и винаги бъдете така успешни“. С тези думи градоначалникът Деян Дойнов се обърна към заимовци.
 
Източник/ rnews
 
 
 
 
Прочетена 791 пъти