Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря08122020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Бригаден генерал Деян Дешков е носител на Военната Вазова награда
Четвъртък, 05 Септември 2019 11:54

Бригаден генерал Деян Дешков е носител на Военната Вазова награда Избрана

Оценете
(2 гласа)
Сн. Сухопътни войски Сн. Сухопътни войски

Кметът на Сопот Деян Дойнов връчи Военна Вазова награда на командира на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков. 

 

Тази година Вазовият комитет, който излъчва носителите на литературната Вазова награда и останалите призове, посветени на видните членове на Вазовия род, избра командирът на 61-ва Стрямска бригада. Бригаден генерал Деян Дешков е най-младият генерал в Българската армия, но професионалният му път е впечатляващ. Призът е както за професионалните му постижения, така и за опита, придобит до момента от всички командни длъжности, които е заемал в рамките на бригадата и на командването на Сухопътни войски, както и за участие в нашите контингенти в Ирак и Афганистан. 

 

"За мен тази награда е изключително важна, защото зад нея стоят много усилия и силна воля. Ген. Дешков е мотивиран български воин с заслуги, преминал през сериозна подготовка и участие в международни мисии", сподели Деян Дойнов при връчването на наградата. 

 

"Каквото и да кажа ще е слабо и недостатъчно. Не мисля, че съм заслужил с действията си до момента тази награда, защото постиженията ми не могат да се мерят с достиженията на генералите Вазови. 

Това е най-важната награда за мен, защото всеки ден ще ми напомня, че трябва да я заслужа". 

 

Военната Вазова награда бе учредена преди три години в памет на генералите Георги и Владимир Вазови по инициатива на Григорий Вазов. 

 

След церемонията по връчването на наградата бе представена книгата на ген. Георги Вазов "Участието на българите в Освободителната война", която се издава за първи път благодарение на усилията на Цветанка Неделчева, съставител и редактор. 

 

 

С уважение,

ДЕЯН ДОЙНОВ

Кмет на Община Сопот

тел.:  03134 60 - 03     

факс: 03134 76 - 60     

www.sopot-municipality.com

Прочетена 924 пъти