Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт08202019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Бригаден генерал Деян Дешков пое командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада
Петък, 31 Май 2019 16:49

Бригаден генерал Деян Дешков пое командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада Избрана

Оценете
(1 глас)
На 31.05.2019 г. на строевия плац на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 61 механизирана бригада”.
 
Церемонията започна с команди на началника на щаба на 61 механизирана бригада – полковник Иван ИВАНОВ за посрещане на бойното знаме на бригадата. Строят бе приет от командира на 61 механизирана бригада – бригаден генерал Пламен ЙОРДАНОВ, който поздрави личния състав и зае мястото си на трибуната.
 
Началникът на отдел „Личен състав” в командването на Сухопътните войски полковник Димитър НИКИФОРОВ прочете указ на президента на Република България за освобождаване от длъжността „Командир на 61 механизирана бригада” на бригаден генерал Пламен ЙОРДАНОВ, указ на президента на Република България за назначаване на бригаден генерал Деян ДЕШКОВ на длъжност „Командир на 61 механизирана бригада”, както и кратки биографични справки за новия командир.
 
В церемонията участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил ПОПОВ, комисията по сдаване/приемане на длъжността „Командир на 61 механизирана бригада” с председател – началникът на щаба на Сухопътните войски – бригаден генерал Николай КАРАИВАНОВ и членове – началници на отдели в командването на Сухопътните войски, новият командир на 61 механизирана бригада – бригаден генерал Деян ДЕШКОВ, както и личният състав на 61 механизирана бригада.
 
Като неизменна част от тържествения ритуал, бригаден генерал ЙОРДАНОВ предаде, а бригаден генерал ДЕШКОВ прие бойното знаме на бригадата – чисто и неопетнено.
 
Бригаден генерал ЙОРДАНОВ благодари на личния състав на 61 механизирана бригада за положените старания и усилия през годините на съвместна работа, след което пожела на всички здраве и много бъдещи успехи.
 
С приповдигнат дух и въодушевление бригаден генерал ДЕШКОВ заяви, че новата му длъжност е преди всичко отговорност и за него е чест да приеме знамето на 61 механизирана бригада като нов командир. След това подчерта, че предстоят, както дни на успехи, така и на неудовлетвореност, но най-важното е да помним, че сме част от Сухопътните войски и служим на България. Затова имаме важната отговорност да съхраняваме знанията и уменията и да ги предаваме на младите.
 
Генерал-майор Михаил ПОПОВ и бригаден генерал ДЕШКОВ, заедно с комисията от Сухопътните войски, проведоха строеви преглед с изпитване на военнослужещите, след което формированията от бригадата преминаха в тържествен марш.
 
Церемонията завърши с официално подписване и утвърждаване на акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 61 механизирана бригада” от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил ПОПОВ.
 
 
Източник и снимки/ 61-ва Стрямска механизирана бригада
 
Прочетена 1406 пъти