Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05272019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ БСП Сопот не подкрепя тегленето от община Сопот на нов заем
Петък, 28 Септември 2018 17:02

БСП Сопот не подкрепя тегленето от община Сопот на нов заем Избрана

Оценете
(4 гласа)

БСП Сопот е категорично против тегленето на нов заем в размер на близо половин милион. Мотивите ни са, че това ще е поредното харчене без информация как се разходват средствата.”, това заяви Станислав Стоенчев, председател на структурата след заседание на общинския съвет. 

Общинският съвет на БСП- Сопот задължи общинските съветници от левицата да не подкрепят това предложение, според социалистите въпреки шумно декларираните "прозразрачност и грижа за общината" информация за това по какъв начин и за какво са разходвани теглените до този момент заеми няма. Затова те ще искат отговор по няколко съществени, според тях за развитието на общината въпроса: първо, за какво и как са разходвани 2 400 000 лева - безлихвен заем от МФ, отпуснат на 28.12.2015г. Второ, защо с писмо на Министъра на финансите са спирани целевите субсидии на община Сопот? Трето, как е похарчен заема за „Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа на гр. Сопот" в размер на 620 778 лв, отпуснат от ФЛАГ на 28.11.2017 година и защо сега се иска, за същия проект, нов заем от 480 000 лева, от същата институция?

Според Станислав Стоенчев е необяснимо и защо в докладната и  в проекта за Решение, гласувани днес в Общински съвет Сопот се допуска предварително изпълнение на предложеното решение за изтегляне на заем. Ако всичко в общинските финанси е в ред, както твърдят управляващите то описаните  „значителни и трудно поправими вреди за общината” не биха възникнали и не би трябвало с оглед спазването на законността да се допуска тегленето на заема да става без  решение на Общински съвет, считат социалистите. 

 

Прочетена 558 пъти