Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб02222020

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Четирима са номинирани за наградата на Карлово
Сряда, 11 Юли 2018 15:14

Четирима са номинирани за наградата на Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
Сн. Архив Karlovo-News Сн. Архив Karlovo-News
Четирима са номинирани за наградата на Карлово. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът Антон Минев. Имената им още се пазят в тайна. Утре, четвъртък, комисия ще отвори запечатаните пликове с номинации и ще определи носителят на наградата. Тя ще бъде връчена публично на 17.07, от 19 часа, на площад „20-ти юли” от кмета на общината. След това ще има програма с концерт на Бег бенда на БНР и постановка на Ансамбъл Българе.
На 18 юли, сутринта в църквата „Свети Никола” ще бъде отслужена литургия, а след това шествие ще се отправи към площад „20-ти юли”, където в 10.30 часа ще бъде открит празника на града. Преди това, традиционно, ще бъдат посрещнати участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Апостола”. Програмата ще продължи в Националния музей „ Васил левски”, където ще бъдат представени книги за Апостола. Във вечерните часове ще се проведе тържествен митинг–заря на площад” Васил Левски” в Карлово.
Тържествата по повод 181 години от рождението на Васил Левски започнаха с традиционния събор–надпяване, в който са се включили пенсионерски клубове от цялата страна. „Това надпяване се проведе за 21 път и беше с рекорден брой участници – 52 състава ”, отбеляза зам.-кметът Антон Минев.
По думите му на 18 юли обикновено Карлово бива залято от туристи – както българи от страната, които искат да почетат Апостола, така и много чужденци.  Тази година също се очакват много туристи.
 
Прочетена 896 пъти