Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ СТАНАХА МЕСТНИ ЗАКОНОДАТЕЛИ В СОПОТ/СНИМКИ/
Вторник, 11 Юни 2024 17:20

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ СТАНАХА МЕСТНИ ЗАКОНОДАТЕЛИ В СОПОТ/СНИМКИ/ Избрана

Оценете
(1 глас)

Ученици от 4 В клас при НУ „Неделя Петкова“ Сопот днес гостуваха на ОбС във Вазовия град. Четвъртокласниците проведоха свое заседание на местния парламент в присъствието на председателя на ОбС Нели Пенева, на кмета на общината Станислав Стоенчев, на заместник-председателя на ОбС Осман Узун и председателя на Комисията по образование, култура и здравеопазване Иван Петков.

За кмет на община Сопот беше избрана Зара Мандраджиева, председател на местния парламент стана Виктор Малаков, заместник-председател Ивая Иванова, а председател на Комисията по образование, култура и здравеопазване стана Борислава Здравкова.

Сесията на четвъртокласниците от НУ „Неделя Петкова“ премина при следния дневен ред:

1. Въпроси към присъстващите общински съветници

2. Въпроси към кмета на общината.

3. Предложения за развитието на община Сопот.

Сред тях най-интересните бяха за изграждане на велоалеи, изработване на рекламни материали и указателни табели за туристите, по-добри футболни игрища, поставяне на знак пред училището „Внимание Деца“ и пешеходна пътека пред НУ „Неделя Петкова“.

Малките дами и господа предложиха 22 март – Деня на водата, да стане празник на Сопот заради наличието на много чешми в града.

В края на заседанието кметът, председателят на ОбС Сопот и присъстващите общински съветници благодариха на децата и на техните учителки Митка Божкова и Весела Берберова.

Кметът подари на децата и учителките книга за живота и делото на Хаджи Гьока Павлов с автор Стефан Шивачев. Изданието е от поредицата книги за бележити сопотски дейци. Залата на ОбС Сопот носи името на българския Хаджи Гьока Павлов.

 
Прочетена 335 пъти