Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт03262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Д-р Емил Кабаиванов: Очаква се през лятото да започне ремонтът на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово-Климент
Вторник, 03 Април 2018 21:44

Д-р Емил Кабаиванов: Очаква се през лятото да започне ремонтът на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово-Климент Избрана

Оценете
(2 гласа)

Очаква се през лятото да започне ремонтът на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово-Климент. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. В момента тече избор на изпълнител на 12-километровата отсечка, която не е рехабилитирана повече от 55 години. „Ремонтът на пътя ще струва над 5 млн. лева ”, каза кметът. Очаква се да започне работа и по другия голям обект, за който общината има одобрение, за подмяна на 30 км водопроводи в 9 кметства. „Имаше едно забавяне, но то не се дължи на проблеми в общината”, посочи Кабаиванов. Третото кръгово кръстовище също очаква изпълнител, за да се започне работа. Проектът е на АПИ.
В момента в община Карлово аварийно се изкърпват дупки. Това ще трае около 2 седмици, след което ще започне плановото изкърпване. Парите за това са в размер на 440000 лева. „За тази дейност са нужни поне 800000 лева”, каза кметът и уточни, че за следващата година общината ще се бори да бъде увеличена целевата субсидия за поддръжка на общинската пътна мрежа, която е около 200 км.

 

Прочетена 756 пъти