Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет06222018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Деца от Карлово и Калофер на първия робо-лагер
Четвъртък, 03 Август 2017 14:00

Деца от Карлово и Калофер на първия робо-лагер Избрана

Оценете
(1 глас)
Седем деца на възраст от 9 до 12 години от Карлово и Калофер, участваха на първата лагер-школа по роботика в еко-хотел „Здравец“. Вместо да мързелуват през лятната ваканция с телефон в ръка, Ангел, Себастиян, Тошко, Гошко, Мартина, Поля и Росен, предпочетоха да научат как технологиите могат да бъдат използвани в помощ на човека.
Лагер-школата е организирана от сдружение „Образование и технологии“, а обучението се провежда по специални разработени програми от „Майкрософт“ и екип учени от Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. На чист въздух, сред боровете на прохладната Родопа планина, децата конструираха и програмираха сами Лего роботи от серията Mindstorms, учеха се да работят в екип и да ръководят отбори. Въпреки крехката си възраст, научиха какво е транзистор, поялник, калай и сами запояваха частите на първия си микроконтролер Пингуино.
 
В последния ден се забавляваха дружно като проведоха сумо борби с роботите си и състезания за пренасяне на кенчета по доста сложна писта, управлявайки роботите със смарт телефоните си. Не липсваха и традиционните забавления за знайковците – творчески ателиета, спортни игри, вечер на таланта и лагерен огън. 
Освен с много нови знания, децата се завърнаха в Розовата долина и с много нови приятелства и с обещание за нови срещи на следващия робо-лагер.
Прочетена 1107 пъти