Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт03262019

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Деца от Карлово се включиха в кампанията „Розова фланелка“ и казаха „Не на тормоза и насилието“
Сряда, 28 Февруари 2018 21:05

Деца от Карлово се включиха в кампанията „Розова фланелка“ и казаха „Не на тормоза и насилието“ Избрана

Оценете
(1 глас)
Детска градина „Зорница“ гр.Карлово се включи в кампанията „Розова фланелка“ и всички деца дружно казаха „Не на тормоза и насилието“. Всички деца, учители и персонала на градината бяха облечени в розови блузки в знак на протест срещу тормоза и агресията сред децата и младежите в училищата. Инициативата беше организирана и проведена от младежкото сдружение „Млади, активни, креативни“ и Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ гр. Карлово.
 
Организаторите разказаха на децата историята, която е провокирала международното отбелязване на Деня на розовата фланелка. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
Организаторите бяха подготвили много интерактивни игри, с които насочиха вниманието на децата към толерантността, приемане на различията, уважаване на мнението на другия, намаляване на агресията по между им и насърчаване на приятелски отношения.
 
 
Децата се прегръщаха приятелски, наричаха се с красиви думички и много се смяха и забавляваха. На децата бяха раздадени малки хартиени розови фланелки с надпис „ Нека спрем тормоза в училище“, завързани в мартеница. Като посланик на национална кампанията „Да бъдеш баща“, екипът на сдружение „Млади, активни, креативни“ раздаде на децата флаери, с които децата да се обърнат към най-важните за тях мъже – бащи, дядовци, батковци, чичовци, вуйчовци и др., за да поговорят с тях по някои важни въпроси, свързани с агресията и тормоза.
 
 
 
Прочетена 733 пъти